Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià amb Pep Gimeno ‘Botifarra’

RedactaVeu / València

Nosaltres com a País Valencià, i des del cibermitjà laveupv.com donem ple suport al nostre emblemàtic cantaor de Xàtiva Pep Gimeno ‘Botifarra’, davant la campanya i atacs de l’extrema dreta regionlista, violenta i neofeixista, de la qual no posarem les seues sigles, per no fer-li ni un mil·límetre de publicitat.

Ahir vàrem decidir no publicar la nota de premsa remesa directament a aquest mitjà.

Hui a partir de la foto de laveupv.com publicada a les xarxes socials baix l’etiqueta #TotsAmbPep, que ha arribat a ser Trending Topic aquestes últimes hores a Twitter en suport al músic Pep Gimeno Botifarra i que es va fer en el Concert per la Llengua a Ontinyent, des de laveupv.com manifestem públicament que donem ple suport a Pep Gimeno ‘Botifarra’, demanem la solidaritat de tots els qui l’estimem i el volem, i d’aquells que somniem en un País Valencià digne, i exigim a les institucions públiques del País Valencià, que no permeten cap tipus d’agressió a ‘Botifarra’ com a persona ni com a cantaor en cap de les seues actuacions en directe.

Per altra banda denunciar que aquest grup feixista ha utilitzat sense cap permís una fotografia propietat de La Veu del País Valencià.

No tolerarem cap tipus d’agressions a la nostra gent, als nostres, i denunciarem qualsevol tipus de campanya contra nosaltres, els valencians.

Els socialistes de Xàtiva, amb ‘Botifarra’

El portaveu dels socialistes a l’Ajuntament de Xàtiva, Roger Cerdà, ha mostrat el “absolut suport” del PSPV al ‘cantaor’ xativí Pep Gimeno ‘Botifarra’ davant el boicot que està patint per part de la dreta radical. Cerdà ha manifestat que “és lamentable que aquells que s’autodenominen valencianistes mostren aquesta aversió contra ‘Botifarra’, que és tot un referent de la cançó que recupera la llengua, la tradició i la cultura dels valencians”.

El líder del PSPV de Xàtiva afirma que “tots els demòcrates hem d’estar del costat de la cultura i rebutjar aquestes actituds dels intolerants radicals”, recordant a més que aquest boicot a l’actuació de ‘Botifarra’ ha començat justament el mateix dia que la Comissió de Cultura de l’Ajuntament de Xàtiva ha aprovat, per unanimitat de tots els partits, proposar al cantaor com a candidat a obtindre la Distinció de la Generalitat al Mèrit Cultural.

Els socialistes, a més, han avançat que en el pròxim ple que es votarà aquesta proposta es demanarà també “una condemna de tots els grups polítics a aquest boicot incomprensible”. Roger Cerdà recorda també que “aquestes actituds dels intolerants acaben produint-se quan no hi ha un rebuig frontal de tots els demòcrates a les manifestacions feixistes, rebuig al qual, no s’ha volgut sumar el PP de Xàtiva en casos recents”.

Compromís destaca la seua tasca de recuperació de la nostra cultura

El col·lectiu de Compromís Xàtiva ha manifestat el seu suport al xativí Pep Gimeno davant l’atac d’un grup de radicals. Totes les valencianes i valencians, i especialment els xativins “hem d’estar orgullosos de tindre una persona com Pep Gimeno que porta pràcticament tota la seua vida dedicat a la recuperació de la cultura popular, molta de la qual s’hauria perdut si no fóra per la seua tasca”.

És inconcebible, asseguren, “que unes persones que s’autoanomenen ‘valencianistes’ denigren la tasca i la persona de Pep Gimeno, i ho és especialment coneixent el seu caràcter afable i compromés amb la cultura i la llengua del País Valencià”.

Aquest atac, que ha sigut rebutjat des de tots els àmbits del País, “coincideix amb el temps, ja que ahir es va aprovar en la Comissió Sociocultural de l’Ajuntament de Xàtiva per unanimitat una proposta a la Generalitat perquè li siga lliurada la distinció al mèrit cultural. Esperem que d’una vegada per totes siga reconeguda a tots els àmbits la vàlua de Pep Gimeno i la tasca que ha fet, fa i farà per la recuperació de la nostra cultura, les nostres arrels i la riquesa de la nostra llengua”.

>

Pep Botifarra i La Música Nova – Botifarra a Banda (Gran Teatre de Xàtiva 2012) – rafaxis

Comparteix

Icona de pantalla completa