Diari La Veu del País Valencià
El Contracte-Programa de la Conselleria “afavoreix” la concertada
La presidenta de la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes (FAPA-València), Eva Grimaltos, ha manifestat que el projecte experimental de Contracte-Programa subscrit entre els centres educatius públics i concertats i l’administració pública amaga darrere una clara intenció d’afavorir l’ensenyament concertat.

La federació ha fet una anàlisi de la resolució del 23 de juliol de 2013 que autoritza aquest projecte experimental als centres, i ha detectat que la Conselleria d’Educació està dotant de més hores de recursos humans l’escola concertada que no la pública. Mentre la mitjana en els col·legis públics adherits és de 12’5 a 25 hores en primària, als centres concertats les hores poden arribar fins a 80 o a 100 hores.

“Sabent que a la pública és necessària la dotació de professorat per culpa de les retallades, trobem, com a molt, la dotació d’un professor més als centres adherits al contracte programa, mentre que hi haurà centres concertats adherits que comptaran fins i tot amb sis professors”, subratlla Eva Grimaltos.

La federació de pares i mares reivindica la necessitat, per damunt de tot, de dotar de professorat i de recursos l’escola pública que és l’única que garanteix la igualtat d’oportunitats. “L’escola pública necessita professorat per a lluitar contra el fracàs escolar, per què aquest greuge comparatiu?”, conclou Eva Grimaltos.

Comparteix

Icona de pantalla completa