Diari La Veu del País Valencià
Cotino: “Mai he afavorit cap empresa, ni he donat diners a Bárcenas”
EFE / València

Cotino s’ha pronunciat d’aquesta manera en la Comissió de l’Estatut del Diputat, les sessions del qual no són públiques i on ha comparegut a petició pròpia per a explicar la seua relació amb els comptes del PP i l’aparició de l’empresa de la seua família en els papers de l’extresorer del partit, Luis Bárcenas, sobre la comptabilitat dels populars.

“Tinc hui la intenció de poder explicar-me i negar eixes i altres informacions”, ha avançat en la seua declaració abans de precisar que nega haver donat diners a Bárcenas, com va negar en el seu moment haver rebut “regal algun de la trama Gürtel”.

En la seua compareixença, també ha defensat la seua actuació després de l’accident de metro de 2006 i ha assegurat que va prestar una “ajuda desinteressada” a les víctimes, al mateix temps que ha desitjat que si es reobri la recerca judicial “les conclusions servisquen per a evitar altres accidents”.

Ha explicat que en els anys en què va ser regidor de l’Ajuntament de València, entre 1991 i 1996, Sedesa “no va realitzar cap contracte” amb l’Administració local ni es va presentar a cap obra, concurs o adjudicació municipal per exprés desig seu, criteri que va mantenir en totes les responsabilitats públiques que ha exercit.

“Mai he pres una decisió per a beneficiar-me personalment o alguna empresa” perquè, segons ha destacat, “sempre he obrat en política, no solament ajustant-me a dret, sinó, a més, amb una major exigència si cabia atenent a les meues conviccions i principis”.

“No creguen que em sent víctima per aquests atacs, més bé considere víctimes de la ignorància i de la falta de cultura democràtica aquells que desvirtuen la llibertat d’expressió i el dret a informar que democràticament ens hem atorgat”, ha assenyalat.

Ha dit que la falsedat de les acusacions contra ell es demostra per la inexistència d’iniciativa judicial, i s’ha mostrat “decebut per l’actitud d’algunes persones”, encara que “molt tranquil” per les decisions que ha pres sempre.

Comparteix

Icona de pantalla completa