Diari La Veu del País Valencià
Emili Casanova ressalta la contribució de Corella al valencià
RedactaVeu / València

El professor i acadèmic Emili Casanova ha exposat la riquesa lèxica que Corella incorpora en la seua obra i que hui continua viva en el valencià. “Corella representa l’inici de tots els fenòmens que hui caracteritzen la nostra llengua”.

El congrés també ha servit per a descobrir nous aspectes de la figura humana i familiar de Roís de Corella, com ara el fet desconegut de l’existència d’una filla fruit d’una relació de joventut, quan fins ara només es tenia constància de dos descendents, segons l’historiador Abel Soler.

El professor Soler prepara una biografia sobre el clàssic valencià, obra que serà publicada per l’AVL dins de l’Any Corella. Un altre estudi inèdit és La genealogia de la família Corella, investigació que abasta des del segle XIII fins al XVII i que s’ha donat a conéixer en el congrés.

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha avançat el que serà l’Any Roís de Corella a partir del pròxim mes de novembre, on l’edició de Lo Cartoixà constituirà la millor contribució per a enaltir la figura del cavaller, teòleg i escriptor del nostre segle d’or.

Finalment, Ramon Ferrer, president de l’AVL, ha destacat la contribució que, des de les institucions públiques i culturals valencianes, s’ha fet al llarg d’aquest congrés per a situar en el lloc que correspon una de les figures cabdals de la nostra literatura.

Comparteix

Icona de pantalla completa