Diari La Veu del País Valencià
El professorat interí manté la mobilització contra les retallades
RedactaVeu / Gandia

La Coordinadora de Professorat Interí (CPI) s’ha reunit en assemblea al Casal Jaume I de Gandia per analitzar l’inici de curs 2013/14 i acordar noves accions i mobilitzacions.

Per al professorat interí el present curs comença amb l’aplicació de l’acord de professorat interí, que ha comportat la reordenació de més de 1.400 docents en les borses de treball. Aquest professorat ha perdut el seu lloc en la borsa i no ha tingut l’oportunitat de participar en les adjudicacions de juliol i, per tant, d’obtenir una vacant per al curs que comença ara. Bona part d’aquest professorat ha prestat serveis durant molts anys i ara es veu fora del sistema educatiu per l’aplicació d’un acord injust.

Recordem que el professorat afectat per la reordenació de les borses és aquell que en el passat no ha aprovat cap oposició i en la convocatòria d’enguany, encara que haja aprovat, no ha pogut mantenir la seua posició en la borsa. Majoritàriament pertany al cos de mestres perquè és on més especialitats s’han vist afectades per les oposicions. A més, el cos de mestres enguany ha patit un altre ‘càstig’ amb la modificació unilateral per part de la Conselleria de l’acord de plantilles, que ha comportat la supressió de 400 llocs de treball.

La CPI no pot obviar aquesta situació en l’inici del curs 2013/14 i fa una crida al professorat interí -especialment al que s’ha vist abocat a l’atur després d’aquests quatre cursos de retallades i per l’aplicació del nou acord- a participar en les mobilitzacions de rebuig a les retallades i per l’escola pública. En eixe sentit, dóna suport a les concentracions dels dies 9 i 16 de setembre convocades per la Plataforma per l’Ensenyament Públic. La CPI també durà a terme accions pròpies per a significar la situació del professorat interí que donarà a conèixer els pròxims dies.

En l’assemblea també s’ha acordat mantenir la campanya de rebuig a la LOMQE i es continuaran convocant xerrades informatives als centres.

Finalment, l’assemblea ha servit per a reorganitzar l’estructura comarcal de la CPI, després de les adjudicacions de juliol.

Comparteix

Icona de pantalla completa