Diari La Veu del País Valencià
Altre inici de curs de retallades i de “beneficis” per a l’ensenyament privat
RedactaVeu / València

La Confederació Gonzalo Anaya exigeix “transparència” en les dades i honestedat a la consellera d’Educació Maria José Català per a no crear expectatives en les famílies, que no es puguen complir.

“És el mínim que podem exigir per la situació econòmica que viuen les famílies. Per açò demanem que no es creen expectatives en les ajudes a l’estudi, i on es diu que es mantenen, es diga que es redueixen o, en el cas dels llibres, desapareixen”, destaca Maria Dolores Tirado, presidenta de la Confederació Gonzalo Anaya que lamenta que després de dos cursos de retallades, la solució siga la desaparició de la convocatòria general de les ajudes als llibres de text.

A més, denuncien que la Generalitat Valenciana, en la seua línia de donar suport a la privatització de l’ensenyament, “ha eliminat les beques d’ajudes als llibres per a beneficiar els menjadors dels centres concertats. Amb açò, demostra la preferència per aquest tipus de centres, ja que desvesteix un sector, el públic, per a vestir amb les ajudes de l’ensenyament públic els menjadors dels centres concertats”.

Retallada a l’atenció educativa

Un altre tema que preocupa a l’organització és que la retallada a l’atenció educativa es perpetua un curs més en els centres educatius. “Hi ha més alumnes escolaritzats en el sistema educatiu valencià (4143 escolars més, segons xifres oficales) i menys professors (1272 docents que el curs passat), la qual cosa provoca que l’atenció educativa que reben els escolars disminuïsca”.

Sumat a aquestes xifres, la Confederació Gonzalo Anaya alerta sobre les conseqüències a curt i llarg termini que provoca la falta d’estabilitat de les plantilles, perquè dificulta la continuïtat i desenvolupament dels projectes educatius dels centres.

“La falta d’estabilitat en els equips docents s’agreuja aquest curs 2013-2014 per les modificacions d’acords en les plantilles docents”, destaca Tirado.

Comparteix

Icona de pantalla completa