Diari La Veu del País Valencià
El Govern denega a ACPV fer la cadena humana prevista a Guardamar
Europa Press / Alacant

Així consta a la resolució de la Subdelegació, amb data d’aquest dijous, on s’especifica que contra ella cap interposar recurs contenciós administratiu en el termini de 48 hores des de la notificació.

ACPV va anunciar divendres passat una convocatòria per a aquest dimarts, a les 17:07 hores, d’una cadena humana ‘Per la llengua i la llibertat’ a Guardamar, “l’últim poble on es parla valencià, a l’extrem meridional dels territoris de parla catalana”.

Segons ha informat l’entitat, a més de la cadena humana, per a la qual preveien facilitar automòbils des de Crevillent i Elx per a aquells que hi vulguen participar, realitzarien una concentració a la Plaça Jaume II, en el Monument a la cultura i llengua comuna.

En la comunicació, amb data del divendres 6 de setembre i signada per un representant del Casal Jaume I de Crevillent-ACPV, es feia constar la intenció de l’entitat de fer una cadena humana “valenciana” per a la “reivindicació del valencià, llengua comuna i compartida amb Catalunya i les Illes Balears, com a llengua vehicular en tots els àmbits de l’administració pública i, a més, expressar de manera pacífica i alegre la necessitat d’aprofundir en l’autogovern dels valencians”.

Alhora, s’assenyalava la voluntat de defensar “la llibertat del poble valencià d’expressar de manera democràtica el grau d’autogovern que desitge aconseguir i la solidaritat amb la resta de pobles que es troben en una situació igual o semblant”.

En la resolució, el subdelegat del govern en funcions disposa que, arran de l’escrit rebut, es considera “no comunicada” la reunió, ja que el termini previst en la legislació “ha sigut notòriament incomplit” i afegeix que no s’acredita per la persona física que realitza la comunicació la representació “que diu ostentar”.

Termini de comunicacions

En aquest sentit, s’assenyala que l’article 8 de la Llei Orgànica 9/83 estableix que la celebració de reunions en llocs de trànsit públic i manifestacions s’hauran de comunicar amb una antelació de deu dies naturals “com a mínim” i 30 “com a màxim”. Si es tracta de persones jurídiques, la comunicació haurà de fer-se pel seu representant. En el cas que existisquen causes “extraordinàries i greus” que justifiquen la “urgència” de la convocatòria, la comunicació podrà obtenir una antelació mínima de 24 hores.

Subdelegació comunica als organitzadors o promotors de la concentració que, segons la Llei Orgànica 1/1992 sobre Protecció de la Seguretat Ciutadana, la celebració de reunions en llocs de trànsit públic o de manifestacions, incomplint la norma 9/1983 que regula el dret de reunió és “responsabilitat dels organitzadors o promotors” i constitueix una infracció greu o molt greu a la norma.

Comparteix

Icona de pantalla completa