Diari La Veu del País Valencià
EU demana la compareixença del ministre per la prohibició de la Cadena

RedactaVeu / Madrid

El diputat d’EUPV-Els Verds al Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, ha qualificat “d’indignant” la prohibició per part de les subdelegacions de Govern de la cadena humana prevista per al pròxim dimecres a Vinaròs.

“Les excuses pelegrines que estan posant per a prohibir la manifestació amaguen la clara intenció del Govern d’impedir l’exercici d’un dret constitucional. El ministre de l’Interior haurà de donar explicacions al respecte”.

Per a Sixto, “és injustificable que es prohibisca aquesta manifestació. Que ara s’argumenten motius de seguretat vial, o que l’avís es va comunicar en 6 dies en lloc d’en 10 d’antelació, és ridícul i poc creïble. En qualsevol dels casos ha de prevaldre poder garantir el dret de manifestació de les persones”, apunta.

El parlamentari ha anunciat que IU ha reclamat que el ministre Jorge Fernández Díaz comparega en el Congrés “per explicar aquesta prohibició d’una manifestació convocada, a més, per entitats amb reconeguda trajectòria democràtica i de defensa de les llibertats”.

Comparteix

Icona de pantalla completa