Diari La Veu del País Valencià
PSPV i Compromís presenten moció de censura a Xeraco

Gente de la Safor / Xeraco

L’acord entre les dues formacions impulsores de la iniciativa contempla que Francesc Serralta siga l’alcalde de Xeraco el que queda de legislatura, mentre que el socialista Juanjo Escrivà serà el primer tinent d’alcalde.

Tant el PSPV com Compromís han coincidit que a l’acord s’arriba per la “falta d’estabilitat del municipi i davant l’absència de mesures clares que ajuden els ciutadans de Xeraco a mitigar les conseqüències de la crisi”.

Francesc Serralta, de Compromís, ha destacat “la inoperància pressupostària del PP, la falta de política agrícola, la falta de consens amb l’oposició i el menyspreu constant a què se’ns sotmet cada dia des del govern” com algunes de les raons que han provocat l’acord.

Per la seua banda, Ferran Bofí, del PSPV, declarava que “l’actual equip de govern ha cercat embrutar el nostre pas per l’alcaldia amenaçant constantment de portar-nos als tribunals. Avelino Mascarell va gastar 12.000€ en una auditoria de la qual encara no hem vist les conclusions. Podríem parlar que no s’ha fet res per a combatre les inundacions a la platja o de les contractacions que s’han realitzat sota les seues ordres en empreses que treballen per al consistori, però cada vegada que ho hem denunciat s’ha limitat a atacar-nos”.

Tant Bofí com Serralta han destacat que ambdues formacions “han entés que el pacte era necessari i que el Partit Popular ha decebut amb la seua forma de governar”.

Les primeres mesures a realitzar, una vegada el nou equip de govern comence a treballar, passaran per “una revisió del compliment del pressupost del 2013 i començar a preparar uns pressupostos de cara al 2014 que contemplen millorar el benestar social dels veïns de Xeraco i la cerca de fórmules per a pal·liar la desocupació. Al mateix temps, recuperarem el paper dels funcionaris i acudirem on calga per a sol·licitar la unificació dels col·legis del municipi”.

Publicat al diari digital Gente de la Safor

Comparteix

Icona de pantalla completa