Diari La Veu del País Valencià
Burjassot inaugura la ruta Estellés
RedactaVeu / Burjassot

La festa estellesiana serà el marc ideal per a dur a terme la inauguració de la Ruta Estellés, un itinerari traçat per llocs emblemàtics de Burjassot amb punts de parada materialitzats en panells ceràmics, petites obres d’art en ceràmica realitzades per l’artista local, Vicente Espinosa, que contenen més art, ja que s’hi plasmen grans poemes d’Estellés.

Si l’any passat, també amb motiu de la III Festa Estellés, es va col·locar la simbòlica primera pedra d’aquesta Ruta, amb un passeig pels primers panells instal·lats, dissabte que ve, a partir de les 18h, es completarà el procés amb la inauguració oficial del traçat complet, el qual està conformat per dotze panells ceràmics, situats en diferents llocs emblemàtics de la ciutat i altres tretze punts diferenciats, en altres llocs que d’alguna manera es basen en la relació del poeta amb el seu poble, amb una silueta del poeta i amb tretze plaques de metacrilat de 20x 20 cm.

Aquestes plaques contindran un codi QR amb el qual, a través de qualsevol Smartphone, redireccionará els usuaris a un lloc web amb informació ampliada sobre Estellés i Burjassot.

La inauguració comptarà amb la presència dels membres de la família del poeta i començarà a la Plaça del Pouet, amb les paraules de l’alcalde de Burjassot, Jordi Sebastià, qui agrairà a la Diputació de València, la col·laboració econòmica en el projecte de la Ruta Estellés.

Des d’allí, i amb l’acompanyament del cant d’estil d’Apa i Teresa, començarà el recorregut per diversos punts de la Ruta Estellés, amb parades segures com la Plaça d’Els Furs, l’antic Mercat Municipal, el forn del carrer Jorge Juan on durant anys va treballar el poeta i la seua família i, finalment, la Plaça de l’Ajuntament. Serà allí on continue la IV Festa Estellés.

A les 21:30 hores se celebrarà un sopar popular al qual, les persones que vulguen assistir, hauran d’apuntar-se escrivint un correu electrònic a [email protected]. Durant el sopar, tot aquell que ho desitge podrà participar en el recital de poesia estellesiana.

El punt i final a la jornada el posarà la música de la mà de ‘sis veus per al poeta’. Seran, concretament, les veus d’Eva Dénia, Lola Ledesma, Mª Amparo Hurtado, Merxe Martínez, Patxi Ferrer i Silvia Ampolla

La celebració de la IV Festa Vicent Andrés Estellés ha sigut organitzada per l’Associació Cultural Bassot i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Burjassot i de l’Institut Municipal de Cultura i Joventut (IMCJB).

Comparteix

Icona de pantalla completa