Diari La Veu del País Valencià
El jutge Castro defensa la seua imparcialitat i objectivitat en el cas Nóos
EFE / Palma

El magistrat d’Instrucció número 3 de Palma ha assegurat hui, en declaracions als periodistes als jutjats, que manté “relacions molt cordials amb tots els advocats de la causa”, així com amb el fiscal, després de la publicació d’unes fotografies al diari ABC en les quals apareix a Palma amb l’advocada de Manos Límpias, que exerceix l’acusació popular, Virginia López Negrete.

“Fotos com aquestes podrien tenir i les tenen -en referència als periodistes- a desenes o centenars i amb el 95% dels advocats”, ha assegurat Castro. S’ha referit també a altres instantànies publicades anteriorment en les quals apareix prenent un cafè amb el fiscal Anticorrupció Pedro Horrach: “Algú ha qüestionat la meua imparcialitat perquè jo estava prenent un cafè amb el senyor Horrach?”, s’ha preguntat.

“Jo em sent amic o tinc una relació molt cordial amb el senyor Horrach i açò no qüestiona la meua objectivitat”, ha afirmat. Ha recalcat que aquesta relació cordial amb els diferents representants de les parts personades en la causa no influeix en la seua actuació en la mateixa.



D’altra banda, la defensa d’Iñaki Urdangarin ha sol·licitat el trasllat al Tribunal Superior valencià (TSJ) de la instrucció de la peça número 25 del cas Palma Arena, conegut com a cas Nóos.
La representació legal del duc de Palma ha formulat aquesta petició en un escrit d’al·legacions en el qual es respon a l’exposició raonada de fets del titular del jutjat d’Instrucció número 3 de Palma, José Castro.

En dita escrita un dels principals imputats en la causa reclama que siga el TSJ valencià el que seguisca amb la instrucció del cas i si escau amb el posterior judici de atribuir el jutge els delictes de falsedat en document oficial, prevaricació, malversació i frau a l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, i l’alcaldessa de València, Rita Barberá, tots dos aforats per ser diputats autonòmics.


Comparteix

Icona de pantalla completa