Diari La Veu del País Valencià
El pacte social està condicionat a la “incapacitat” del Consell
RedactaVeu / País Valencià

El sindicat CCOO PV comença el curs marcant les prioritats en la seua Executiva Confederal del País Valencià. Al fil de l’actualitat, ha considerat lamentable que el president Fabra haja retirat el debat de la reforma de l’Estatut “per a evitar una derrota que no és més que la prova de la seua debilitat dins del Partit Popular”. CCOO PV reitera que sense l’adequat finançament i els recursos necessaris, difícilment s’assentaran les bases per a la recuperació de l’ocupació.

La Comissió Executiva de CCOO PV segueix constatant que la pèrdua de drets laborals és l’única via que ha trobat el Govern per a eixir de la crisi. Una situació econòmica sense precedents per a la qual el sindicat està elaborant propostes concretes amb les quals forçarà un diàleg social que continua trencat. Fins al moment, tot allò acordat ha sigut incomplit per un Consell “asfixiat financerament”, que ha demostrat “poca capacitat política” per a millorar el finançament del País Valencià. Així i tot, CCOO PV assegura la seua disponibilitat per a negociar, no tant per a aconseguir pactes globals, sinó acords concrets que revertisquen en el benestar social.

Àmbit intern

En l’àmbit intern, el sindicat manté el seu compromís d’adequar l’estructura de CCOO PV a la seua capacitat financera, la qual cosa inclou a totes les seues estructures territorials i de federacions sectorials. Una situació que es veu aguditzada pels impagaments del Govern valencià. A més, s’enfronta al repte de repensar l’organització per a afrontar en millors condicions la defensa dels drets dels treballadors, sobretot d’aquells que tenen una realitat més precària, així com d’atendre a l’afiliació, una de les prioritats. Aquest curs, CCOO PV bolcarà els seus esforços també en les eleccions sindicals, una confirmació democràtica a l’acció sindical.

El sindicat aprova impugnar el Reglament de l’Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (INVASSAT) que restringeix la participació de les organitzacions sindicals de l’Administració Pública “per a evitar un control efectiu de la seguretat i la salut laboral dels seus treballadors”. La Generalitat “trenca així amb deu anys d’acords amb les organitzacions sindicals, deroga la Comissió de Coordinació i deixa de sotmetre el sistema de prevenció a un control periòdic mitjançant auditories o avaluacions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa