Diari La Veu del País Valencià
Continuen les “irregularitats” a l’abocador i planta de Cervera
RedactaVeu / Cervera

L’abocador i planta de tractament del pla Zonal I de residus, que dóna servei a 41 pobles de diverses comarques del nord, i que està ubicat al terme municipal de Cervera, continua comentent tot un seguit d’irregularitats en el seu funcionament, tot i haver-se denunciat aquestes en massa ocasions a la Conselleria, segons ha denunciat el grup Compromís.

El coportaveu de Compromís a les comarques del nord assegura que, mentre els veïns de molts pobles inclosos en aquesta àrea “estem pagant unes taxes altíssimes per pagar les instal·lacions i el tractament de residus. Tanmateix, veiem com des del principi, quan es va posar en funcionament la instal·lació, s’han estat incomplint la normativa i les obligacions que es tenien, i hem estat reiterant davant del Consell aquests incompliments. A més, des del Consell sempre s’han minimitzat i s’han promés noves inspeccions a la zona, inspeccions que sempre s’han fet amb previ avís als gestors de les instal·lacions perquè en els dies d’eixes visites no s’apreciés cap anomala”.

Carles Mulet ha recordat que des del principi s’han estat incomplint coses bàsiques com era que tots els camions que entraren i eixiren a les instal·lacions de l’abocador passaren, com a mesura sanitària, per un renta-rodes, “aquest mai ha estat en funcionament (com s’ha demostrat sempre en fotografies)”.

Igualment, estava taxativament prohibit abocar directament fems sense triar, premsa i en format de bala, i “des del principi s’ha demostrat amb fotografies com s’ha continuat abocant camions sencers, alguns fins i tot amb matèria orgànica ( també prohibida), a granell i sense premsa, directament a l’abocador”.

El portaveu ecosocialista ha remarcat que és intolerable aquesta situació, “estem pagant un servei caríssim, que després veiem que en el dia a dia és totalment irresponsable i no es correspon amb el que pertoca, el problema d’aquests comportaments, a més dels sanitaris, és del mateix triatge i tractament dels residus, no hi ha cap garantia que el reciclatge i separació siga suficient, mentre veiem amb els propis ulls com s’alimenten dels residus, que haurien de ser inerts, les gavines o com s’aboquen a camionades tot tipus de materials sense control”.

Comparteix

Icona de pantalla completa