Diari La Veu del País Valencià
País Valencià i Catalunya es donen la mà al Sénia

RedactaVeu / Vinaròs.

Milers de persones desborden les previsions i s’acosten al riu Sénia per a unir Catalunya i el País Valencià en una cadena humana dintre d’un ambient festiu i reivindicatiu. Una gran senyera ha unit el pont fronterer on una marea humana repartida en tres fileres dóna suport a la iniciativa d’Acció Cultural del País Valencià i Assemblea Nacional Catalana.

La decisió del Govern espanyol de prohibir l’acte en un primer moment ha sigut un revulsiu perquè milers de valencians s’hagen acostat a la cadena humana i desborden totes les previsions.

A les 17.14 hores i amb el so dels Segadors s’unien les mans els pobles de Catalunya i el País Valencià. Entre els milers d’assistents al riu Sénia es trobaven els pares de Guillem Agulló, Lluís Llach, Josep Lluís Carod-Rovira i el músic Carles Santos, entre altres personalitats.

El pare de Guillem Agulló, en declaracions a La Veu del País Valencià, visiblement emocionat, ha dit que hui era una dia “molt important per al País Valencià, per als Països Catalans i per al meu fill, que va ser assassinat per defendre la llibertat. Esperem que aquesta cadena humana siga un punt d’inflexió per a poder aconseguir la dignitat al País Valencià i als Països Catalans”.

Per la seua part, també emocionat el cantautor Lluís Llach ha explicat que es trobava molt content “perquè hui comencem un camí que algun dia el podrem continuar”.

La cadena humana entra al País Valencià
Per la seua banda, Josep Lluís Carod-Rovira, que es confessa fidel seguidor de La Veu del País Valencià, ha assenyalat que la cadena humana “es una reacció que ja forma part de la història nacional de Catalunya. He vist gent de Figueres, de Tortosa, Valls, Gandia, Sueca, Vilafranca, Barcelona…”.

Carod Rovira ha recalcat que “avui amb aquest gest pacífic i democràtic sobre el fet que perdérem fa tres-cents anys ho guanyarem en les urnes per a aconseguir la independència”.

Toni Gisbert: “Cal que el País Valencià i Catalunya treballen junts”

El portaveu d’Acció Cultural del País Valencià, Toni Gisbert, celebrà la gran quantitat de gent assistent a l’acte, tot i que al País Valencià no és un dia festiu. Al respecte de la prohibició, Gisbert ha dit que l’aixecament per part del TSJ valencià “ha de servir de reflexió al govern valencià i al govern espanyol”.

El coordinador d’ACPV ha demanat un “canvi d’actitud” i ha alertat que “caure en comportaments antidemocràtics que vulneren la llibertat d’expressió són erronis, no condueixen a res, el que cal és diàleg, cal que el País Valencià i Catalunya treballen junts”.

Gisbert ha traslladat al president Fabra que no caiga “en els errors de Camps en relació amb les multes de TV3” i ha reclamat que “abandonin l’animadversació envers Acció Cultural”.

Els pares de Guillem Agulló, Carles Santos, Lluís Llach i Carod-Rovira

Comparteix

Icona de pantalla completa