Diari La Veu del País Valencià
Ajornament ‘ridícul’ del debat de l’Estatut
RedactaVeu / València

La coordinadora i síndica d’EUPV en Les Corts, Marga Sanz, ha instat el vicepresident del Consell, José Císcar, a “donar la cara per a explicar-nos com i per què es va produir el circ d’ahir en Les Corts i el Congrés. Volem saber les raons per les quals Císcar demanà i, en qualitat de què, l’ajornament del debat sobre la modificació de l’Estatut en el Congrés dels Diputats. No es va produir cap acord del Consell i el PP va executar un bon grapat de maniobres tramposes per a portar-nos al final al més gran dels ridículs”, lamenta.

Sanz ha advertit que Esquerra Unida presentarà una resolució en el debat de Política General de Les Corts, que se celebrarà el 24 i 25 de setembre, en la qual demanarà un pronunciament favorable de la cambra autonòmica perquè el debat sobre la reforma de l’Estatut es puga celebrar en el Congrés abans que acabe aquest període de sessions.

La parlamentària d’EUPV afirma: “la vergonya que passàrem ahir és indescriptible. El PP va aconseguir rebentar una votació amb una trista maniobra de filibusterisme, obstruint la pràctica parlamentària i utilitzant les institucions per al seu propi interés, que no és altre que el d’amagar la feblesa patètica de Fabra”.

Compromís reclama al Consell que quantifique l’impacte negatiu que tindrà la paralització

La diputada del grup parlamentari Compromís, Mireia Mollà, ha reclamat hui, mitjançant una pregunta amb petició de resposta en el Ple registrada en Les Corts, que el conseller d’Hisenda i Administració Pública, Juan Carlos Moragues, quantifique la repercussió que tindrà sobre les arques públiques valencianes l’ajornament de la votació en el Congrés dels Diputats de la reforma de l’Estatut d’Autonomia que garantia una millor inversió de l’Estat al País Valencià.

Segons ha assenyalat Mollà “el ridícul d’Alberto Fabra i el seu govern amb la paralització de la reforma de l’Estatut ens costarà molt car als valencians perquè suposarà que es perpetue la discriminatòria inversió que l’Estat realitza en el nostre territori”.

“La repercussió negativa de la no millora de la inversió de l’Estat dificultarà encara més la situació econòmica a la nostra autonomia, ja de per si ofegada per la gestió del PP, incapaç d’implementar mesures per eixir de la crisi i fomentar la creació d’ocupació. És per això que volem que el Consell done la cara i el seu conseller d’Hisenda explique en el Parlament valencià tot el que perdem per la paralització de la reforma de l’Estatut”.

PSPV: “El PP ha fet molt difícil que en aquesta legislatura es torne a discutir i es puga aprovar la reforma de l’Estatut”

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha considerat que el PP ahir en el Congrés dels Diputats “en dilapidar la possibilitat d’aprovar la reforma estatutària” ha fet molt difícil “que en aquesta legislatura es torne a discutir i aprovar”. “En qualsevol cas -ha advertit- els socialistes no pararem de buscar totes les possibilitats perquè finalment es porte avant” encara que, ha insistit que “el PP no mereix cap confiança, ja que ací s’arriba a un acord i a Madrid diu el contrari”.

Per a Puig l’actitud del PP, és “l’evidència que ha burlat l’acord al qual vam arribar per a fer possible un nou Estatut” pel que, ha insistit, “el PP ha trencat el consens que va fer possible l’Estatut d’Autonomia” al mateix temps que ha assenyalat que a més “posa en evidència les vergonyes del PP nacional i del PP valencià”. Així, ha lamentat que “el PPCV no és capaç de defensar els interessos d’aquesta terra i Rajoy ha demostrat que ni vol ni dóna suport a la Comunitat Valenciana” perquè, segons ha manifestat, “el d’ahir era tan fàcil com que siguem iguals que Catalunya, Andalusia o altres comunitats; però el PP va dir no i el PPCV va assentir”.

Comparteix

Icona de pantalla completa