Diari La Veu del País Valencià
Un centre sociocultural a l’antiga estació del Grau de València

RedactaVeu / València.

El sindicat CCOO denuncia l’estat de ruïna de la centenària estació del Grau de València i exigirà a Adif-Renfe que cedisca l’edifici per a destinar-lo a equipament públic del barri, de manera que es preserve el patrimoni cultural

La Secció Sindical de CCOO d’Adif-Renfe de València tornarà a plantejar, a la direcció de l’empresa, dependent del Ministeri de Foment, la necessitat d’evitar l’abandó i l’estat de ruïna en què es troba.

L’estació, construïda el 1852, la primera de la ciutat de València, és l’edifici ferroviari més antic de l’Estat espanyol. El 2003 va ser inclosa en el Pla Nacional de Patrimoni Industrial del Ministeri de Cultura. L’estació del Grau va estar en servei fins al 2004, quan es va traslladar l’activitat al Centre Logístic de la Font de Sant Lluís, després de l’obertura del nou accés ferroviari al port.

No obstant açò, l’estat d’aquest exemple del patrimoni ferroviari és lamentable. CCOO reitera la seua petició a Adif: que cedisca, com més prompte millor, l’edifici per a poder habilitar-lo com a centre sociocultural al Grau de València. D’aquesta forma, a més de dotar d’equipament públic la ciutat, s’evitaria la pèrdua del patrimoni cultural valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa