Diari La Veu del País Valencià
Esquerra Unida porta als tribunals l’opacitat de la consellera Catalá
RedactaVeu / València

La coordinadora i síndica d’EUPV en Les Corts, Marga Sanz, ha acusat Maria José Catalá de ser, “amb molta diferència, la consellera més opaca d’aquest govern. La seua manca de transparència ha arribat ja a un punt intolerable de suportar. Dia rere dia ens nega la informació que li demanem, no ens contesta les nostres preguntes i impedeix la nostra tasca de fiscalització al Govern”.

Esquerra Unida ha anunciat la presentació de tres recursos davant el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià, els quals denuncien que la consellera no entrega la documentació que li demana el grup d’esquerres, en concret la referida a la còpia de l’informe de la inspecció tècnica del CEIP Hispanitat de Santa Pola, la del Pla per al diagnòstic i revisió tècnica dels centres escolars públics del País Valencià, i la del memoràndum informatiu per a l’entrada de capital privat en la VIU.

Sanz ha assenyalat que Catalá “sembla que no entén més llenguatge que el de l’amenaça d’anar als tribunals perquè es respecte el nostre dret, així com el d’emparar-nos perquè conteste les nostres preguntes a l’article 12 del reglament de Les Corts”, ha subratllat la diputada, qui ha assegurat que el grup parlamentari acumula desenes de “no-respostes” de la consellera a nombroses preguntes molt concretes formulades en seu parlamentària.

La diputada ha criticat durament la “falsa imatge conciliadora” que pretén oferir Catalá. “La consellera no ens deixa exercir la nostra tasca de fiscalització, i això té un nom molt concret: opacitat. Les seues pràctiques són absolutament secretistes, hermètiques i obscurantistes”, subratlla.

Sanz ha advertit a Català que mentre no hi haja un canvi radical en aquestes pràctiques opaques “no pararem de recórrer als tribunals. Si Catalá no ens respecta ni a nosaltres ni als ciutadans, serà la Justícia qui l’obligarà a fer-ho”.

Comparteix

Icona de pantalla completa