Tot a punt per al 53é Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca

El reconeixement de Paeller d’Or serà enguany per al Departament de l’Arròs de Sueca de l’IVIA, pel seu centenari
12 setembre 2013 01:00h
RedactaVeu / Sueca

Diumenge que ve, 15 de setembre, Sueca tornarà a convertir-se en l’epicentre de la festa entorn del nostre plat més tradicional, la paella. El parc de l’Estació tornarà a acollir el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, concurs gastronòmic degà a l’Estat espanyol que, en aquesta ocasió, compleix la seua 53é edició. Nombrosos i prestigiosos restaurants del País Valencià, de l’Estat espanyol i internacionals han sol·licitat la participació en aquest importantíssim certamen on, finalment, podran participar trenta, entre altres, els procedents de Nova Zelanda, Miami, França, Anglaterra, Alemanya i Japó. Juntament amb aquests, competiran per fer-se amb el títol de 'millor paella del món', restaurants de València, Alacant, Múrcia, Còrdova, Madrid i Eivissa. Pel que fa a la representació local, el Concurs comptarà amb la participació dels restaurants La Tertúlia i La Granja. Els guardons a les millors paelles es repartiran de la següent manera: primer, segon i tercer premi, i cinc accèssits.

En el capítol de Paellers d’Honor, enguany l’organització del Concurs ha decidit que aquests reconeixements siguen per a l’Associació Valenciana de Periodistes i Escriptors de Turisme, i per a tres prestigiosos cuiners jubilats: Jaime Capilla Pérez, del restaurant El Gourmet, de València; Miguel Ángel López Poyatos, del restaurant de l’hotel Bayren, de Gandia; i Ángel Gallego Gigante, del restaurant de l’hotel Safari, de Gandia. En aquesta ocasió, el reconeixement de Paeller d’Or serà per al Departament de l’Arròs de Sueca, de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA), per la celebració, en aquest 2013, del seu centenari.
 

Una nombrosa representació de la societat suecana, així com la corporació municipal, encapçalada per l’alcalde, Salvador Campillo, assistiran a aquesta edició, a la qual han confirmat també la seua presència el secretari autonòmic de Turisme, Daniel Marco; i el diputat provincial de Turisme, Ernesto Sanjuán.

El 53é Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca comptarà, a més, amb la col·laboració de dos productes oficials, el licor de taronja Federica i l’arròs d’Arrocerías Antonio Tomás SL.

Descargas

next