Diari La Veu del País Valencià
El col·lapse de les brosses esclata per les comarques del sud
RedactaVeu / Alacant

El diputat del PSPV i portaveu d’Infraestructures i Medi Ambient, Francesc Signes, ha apuntat que “la incapacitat de Fabra provoca que el col·lapse de les brosses esclate per Alacant”. D’aquesta manera, ha advertit que “el que està succeint amb la brossa generada en la Vega Baixa es traslladarà en poc temps a les comarques centrals per la indecisió i incompetència de la consellera Bonig”.

Així, s’ha referit a la situació que s’està vivint a la Vega Baixa i que “els socialistes hem estat advertint en els últims anys”, ha recordat, al mateix temps que ha destacat que el problema de la gestió de residus de la Conselleria de Territori i Medi Ambient és “conseqüència d’haver engegat una política sense negociacions, sense pactes ni consens amb els diferents ajuntaments”. Al mateix temps, ha incidit que es tracta “d’una gestió política vinculada a la corrupció, així com d’una política en la qual, en aquests moments, s’està veient reflectida també la divisió interna del PP, tal com està succeint en el Pla Zonal de les comarques de la Costera, la Vall d’Albaida i la Canal de Navarrés”.

Quant a la Vega Baixa, Signes ha recordat que “aquest problema s’origina amb la ubicació de l’abocador d’aqueix Pla Zonal, que definitivament la Conselleria ha decidit que vaja a Albatera en contra de l’opinió de la majoria d’ajuntaments i de la societat en general”. De fet, els problemes se centren a trobar el lloc en el qual derivar les 200.000 tones que la comarca de la Vega Baixa genera anualment.

El diputat socialista s’ha mostrat convençut que la decisió que ha pres la Conselleria sobre la brossa de la Vega Baixa es repartisca entre les plantes de Xixona, Villena, Alacant, Crevillent, Elx i un abocador de Múrcia encara pendent d’aprovació “és una solució que no acontenta cap dels agents implicats, per la qual cosa és necessària l’aprovació immediata, tal i com pactarem el PSPV el PP l’any 2006, d’una mesura transitòria per a les brosses de tot el País Valencià”. En aquest sentit, el portaveu de Medi Ambient socialista ha recordat que “la Generalitat ha fet cas omís de les decisions que es van prendre en el moment en què es va produir aquell acord i, d’aquelles pólvores vénen ara aquests llots”.

La consellera Bonig es llava les mans davant la guerra de brosses”

Davant el que ha qualificat de “col·lapse de màxima emergència” que ha tingut lloc a Alacant, el portaveu socialista de Medi Ambient, ha exigit a la consellera Bonig, a la presidenta de la diputació d’Alacant, Luisa Pastor, i a l’empresa gestora del Pla Zonal de la Vega Baixa, “que intenten buscar solucions que solucionen la problemàtica d’on traslladar aqueixes 200.000 tones de la Vega Baixa, però a través d’un procés de negociació i consens, no amb imposicions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa