Diari La Veu del País Valencià
Paterna sense plaques franquistes
RedactaVeu / Paterna.

El portaveu municipal de Compromís a Paterna, Juanma Ramón, considera que “hui per fi està clar que l’Ajuntament del municipi complirà un acord plenari de març de 2011 que, evidentment, ja havia d’haver-se fet efectiu. Es tracta de la retirada de les plaques franquistes que hi ha encara a les façanes d’alguns edificis de Paterna. Un assumpte que en abril reprenguérem des de Compromís, atès que no s’havia fet res des del consistori, amb la campanya #tapaelfranquisme”.

“Després de la reunió conjunta de tots els grups polítics municipals amb representants de l’Ateneu Republicà de Paterna (ARPA) i la regidora de l’àrea, Sara Álvaro, tenim la certesa que Paterna deixarà de tindre rèmores franquistes com són aquestes plaques. És un pas endavant per tal de fer de Paterna un municipi sense símbols que ens porten a d’altres temps on la democràcia no estava ben considerada”.

“A més a més, des de Compromís volem destacar el gran treball dut a terme per ARPA, des que s’adreçaren a nosaltres perquè presentàrem la moció en el ple de març de 2011, i durant tot aquest temps de negociacions i reunions amb el consistori. Cal dir també que aquesta notícia tan positiva és un al·licient per a seguir lluitant perquè Paterna no tinga símbols franquistes en els seus carrers ni herències antidemocràtiques, com ja ho intentàrem amb el nom dels ministres franquistes que encara hi ha en avingudes i escoles públiques del municipi”, conclou Juanma Ramón.

>

Campanya #tapaelfranquisme

Comparteix

Icona de pantalla completa