Diari La Veu del País Valencià
Catalunya diu adéu a Al Tall en un concert a Manresa

ACN / Manresa

Durant les darreres dècades, Al Tall s’ha erigit com una de les formacions més emblemàtiques de la cultura popular i mediterrània. Per al gerent del Teatre Kursaal, Valentí Oviedo, “Manresa és bressol de la cultura popular des que se celebra la Fira Mediterrània”, fet que ha donat “un encaix coherent” a l’elecció de la capital del Bages com a lloc per acomiadar-se dels escenaris catalans. Abans del concert, diverses entitats de la comarca homenatjaran Al Tall amb una festa que reunirà diverses disciplines de la cultura popular.

El concert del grup valencià Al Tall a Manresa obrirà la nova temporada del Teatre Kursaal a la sala gran, aquest dissabte a partir de les 9 del vespre. A més de la significació especial del comiat del grup valencià, el concert també s’emmarca en els actes de celebració de la Diada de Catalunya i de la commemoració a Manresa dels 300 anys de l’Onze de Setembre de 1714. “És un inici de temporada emblemàtic”, ha destacat el gerent del Teatre Kursaal, Valentí Oviedo, aquest dijous en la presentació del concert, impulsat per l’Assemblea Nacional Catalana, la Fundació Independència i Progrés, el Col·lectiu Desvalls, Òmnium Bages i El Galliner.

Un dels organitzadors del concert i representant del Col·lectiu Desvalls, Jordi Torra, ha explicat que quan Al Tall va anunciar fa un any que finalitzaria la seua carrera el 2013, “el grup estava disposat a oferir comiats a qualsevol poble que ho demanés, per això van comunicar-ho amb tant marge”. “Ens vam posar en contacte amb ells, que tenien moltes ganes de fer un concert especial a Manresa”, ha detallat Torra. “Han actuat diverses vegades aquí, també en el marc de la Fira Mediterrània. No és una ciutat que els deixi indiferent”, ha reblat. El coordinador de l’ANC al Bages, Josep Heras, ha subratllat que durant la seua carrera, “el grup Al Tall ha contribuït a la dignitat dels Països Catalans”.

La festa d’homenatge Al Tall tindrà lloc al pati del Kursaal a partir de 19.30 h del vespre i aglutinarà diverses entitats representatives de la cultura popular al Bages. Hi participaran l’Esbart Manresà, Xàldiga, l’associació de dansa Tradiball, Grup de Dansa Cor de Catalunya, les Gitanes de Sant Vicenç de Castellet, el cor Lúpulus Emsembla, els bastoners de Manrússia Van del Pal, la instrumentista Alba Logan i els intèrprets Joan i Mireia Cirera.

Etiqueta d’agraïment a Al Tall

Fundat al 1975, Al Tall va obrir camí en la renovació de la música tradicional, amb obres insígnies com Quan el mal ve d’Almansa o Vergonya, cavallers, vergonya, el darrer disc editat pel grup i al qual es farà especial menció durant el comiat. Els organitzadors del concert han iniciat una campanya a través de twitter amb l’etiqueta #gràciesAlTall, perquè els seguidors puguen dirigir els seus agraïments al grup valencià i trien la cançó que els agrade més. Les entrades del concert, amb un preu únic de 15 euros, es podran adquirir a les taquilles del Teatre Kursaal, per telèfon i per internet.

>

Romanç contra Camps

Comparteix

Icona de pantalla completa