Diari La Veu del País Valencià
Els vigilants de l’aeroport de Manises es concentren per les retallades en seguretat
RedactaVeu / Manises

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F), que presideix el Comité d’empresa a l’aeroport, explica que les retallades de l’entitat pública Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA) en els pressupostos dels plecs als quals opten les empreses de vigilància privada repercuteixen greument en la seguretat, ja que disminueix. El sindicat insisteix que la reducció no pot continuar i avisa de l’enorme risc que pot suposar per a viatgers i usuaris de les instal·lacions aeroportuàries

La central sindical denuncia que han disminuït els equips de vigilància privada encarregada del control, tant d’accessos de personal com de supervisió d’equipatges i seguretat del perímetre de l’aeroport valencià. Aquesta escassetat de personal provoca que la plantilla es trobe sobrecarregada i no puga desenvolupar la seua labor amb totals garanties de seguretat. A més, els empleats pateixen pressions i exigències de rapidesa per part de les aerolínies, que tracten d’evitar les aglomeracions en els controls d’accés en la zona d’embarcament.

A aquesta conjuntura s’afegeix que en l’últim any s’han tancat les dues portes que permetien l’accés per a empleats, tripulació i personal autoritzat a les zones d’embarcament, la qual cosa obliga a tot aquest personal a accedir pels controls de seguretat ordinaris. D’aquesta manera satura més aquests accessos.

CSI-F insta AENA i les empreses adjudicatàries a paralitzar les retallades de personal i serveis de seguretat.

Comparteix

Icona de pantalla completa