Diari La Veu del País Valencià
El Consell “amaga” els diners que ha facturat Taroncher a les arques públiques
RedactaVeu / País Valencià

El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró, ha acusat el conseller Moragues de “seguir tapant” aquest cas. “Hem presentat unes preguntes molt concretes referides a quines conselleries facturà l’empresa Construcciones Taroncher y Asociados S.L, però també volíem saber per quins conceptes, amb quina data i quin ha estat el volum total dels diners facturats. Cap d’aquestes tres preguntes ens les ha contestat, i Moragues s’ha agafat a la literalitat del nom de l’empresa per a no dir-nos que hi ha altres, que també pertanyen a Taroncher, que igualment han facturat a altres conselleries, com és el cas de la d’Educació. El Consell segueix amagant la veritat, i per alguna cosa serà”.

Esquerra Unida porta mesos presentant reiterades preguntes i diverses iniciatives parlamentàries per a demanar informació sobre el cas Taroncher, “i fins ara, el resum d’aquest treball és: cas omís del Consell. Aquesta actitud és una presa de pèl, i sols demostra que eixa opacitat té alguna cosa al darrere: el clar tracte de favor a aquesta empresa lligada al conseller”, apunta Torró.

El parlamentari recalca que Moragues “ofereix la informació justa i que sembla que no compromet en excés. Esquerra Unida ja sol·licità tota la facturació de les empreses de la família Taroncher amb la Conselleria d’Educació i, singularment, amb l’empresa pública CIEGSA. Per tant, que no s’agafe el conseller a la literalitat, perquè el rastre de Taroncher és molt més ampli i toca no sols a les conselleries de Sanitat, Governació i Justícia”.

Torró lamenta també “la covardia de Castellano, qui a aquestes altures encara no ha dit res sobre aquest assumpte i es limita a negar la major. Exigim que done la cara i no sols explique aquestes contractacions, sinó que mostre tota la documentació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa