Diari La Veu del País Valencià
Almenara becarà els joves universitaris de la localitat

RedactaVeu / Almenara

El PSPV té la intenció de traslladar la iniciativa engegada per l’ajuntament d’Almenara de becar joves universitaris a tots els ajuntaments socialistes. D’aquesta forma, el mateix alcalde de la localitat, Vicente Gil, ha explicat que l’ajuntament ha realitzat un estudi per a destinar 40.000 euros que es distribuiran en dues línies de beques. D’una banda, es becarà depenent de la nota – amb un aprovat, és a dir, un 5, es podrà accedir a la beca – perquè “no és possible que la dreta pose obstacles per a apartar de l’educació pública els fills dels treballadors”. D’altra banda, la segona línia d’ajudes serà per al transport perquè “suposa una despesa important per als estudiants que viuen a Almenara haver de desplaçar-se fins a Castelló o València”. D’aquesta manera, se subvencionarà el 40% amb un màxim de 480 euros en el cas de la matrícula i 400 euros per al transport.

El líder dels socialistes valencians s’ha mostrat “preocupat” per l’actual situació de l’educació al País Valencià i ha anunciat la celebració de reunions periòdiques per a realitzar diagnòstics reals i compartir propostes posat que “tots pensàvem que el curs passat era el pitjor, però és clar que aquest el superarà”. Així, ha remarcat que “segueixen les retallades en beques de menjador i transport, així com per a material escolar, de la mateixa manera que segueix augmentant la ràtio d’alumnes per aula i es manté la retallada massiva de professors”. Per tot açò, Puig ha assegurat que “Catalá passarà a la història per haver sigut la consellera que porte l’educació valenciana al pitjor moment”.

Puig ha posat l’accent que els socialistes “no volem quedar-nos en la mera denúncia, sinó que volem passar a l’acció amb propostes concretes”, al mateix temps que ha anunciat propostes que es portaran a les Corts i al parlament espanyol, però també propostes immediates que s’engegaran en els ajuntaments governats pel PSPV, com és el cas d’Almenara. D’aquesta manera, ha incidit que “aquesta acció immediata forma part de l’actitud de pregovern que fa que alguns alcaldes ja puguen engegar en els seus ajuntaments com un avançament d’allò que els socialistes valencians durem a terme quan governem la Generalitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa