Diari La Veu del País Valencià
L’Institut Ramon Muntaner convoca ajudes per a centres de parla catalana

RedactaVeu / Móra la Nova

L’Institut Ramon Muntaner ha obert aquesta setmana noves convocatòries d’ajudes per als centres i instituts d’estudis d’arreu dels territoris de parla catalana per a l’any 2014. Es tracta de la XII Convocatòria d’ajudes per a l’organització d’activitats, congressos, jornades, itineraris i trobades i de la IX Convocatòria de subvencions per a l’edició de publicacions periòdiques i d’obres de recerca, prioritàriament de l’àmbit humanístic. L’IRMU va lliurar en la convocatòria passada d’aquestes ajudes, la del 2013, fins a 65.000 euros.

Pel que fa a la nova convocatòria d’ajudes per a la realització d’activitats, poden optar els centres i instituts d’estudis de recerca local i comarcal que realitzen una activitat sobre patrimoni (cultural, natural, històric, artístic, lingüístic, etnogràfic o arqueològic), literatura, llengua, art, geografia, educació, integració social, factors de desenvolupament econòmic d’una regió o temes mediambientals. La subvenció pot oscil·lar entre un mínim de 300 euros i un màxim de 1.500 euros. La data màxima per lliurar les sol·licituds serà el divendres 11 d’octubre de 2013.

Quant a la convocatòria de subvencions per a l’edició de publicacions, aquestes s’hauran d’editar durant l’any 2014 i poden ser revistes de recerca científica d’àmbit local i comarcal (mínim 48 pàgines) o de divulgació cultural d’àmbit local i comarcal (mínim 24 pàgines) i monografies (mínim 48 pàgines). Poden optar-hi els centres d’estudis locals i comarcals no dependents de cap òrgan de l’Administració local o general, domiciliats als territoris de parla catalana. La quantia de l’ajuda serà d’un màxim de 500 euros, en el cas de publicacions de divulgació cultural, i d’un màxim de 1.500 euros, en el cas de les monografies i les revistes de recerca científica. La data màxima de presentació de les sol·licituds serà el dilluns 21 d’octubre de 2013.

Les bases de la convocatòria es poden consultar en la pàgina de l’Institut Ramon Muntaner.

Comparteix

Icona de pantalla completa