Diari La Veu del País Valencià
Inspeccions ‘massives’ de treball en els camps de la comarca Utiel-Requena
RedactaVeu / Utiel-Requena

La Unió de Llauradors critica que es produïsquen visites massives dels inspectors de treball en els camps de la comarca d’Utiel-Requena en una clara actuació d’assetjament cap als agricultors.

Els inspectors acudeixen a les vinyes acompanyats d’efectius de la Guàrdia Civil amb una clara intenció intimidatòria, la qual cosa ha generat una psicosi injustificada entre els agricultors. La campanya de la verema encara no ha començat en aqueixa comarca almenys de forma generalitzada i els agricultors realitzen ara simplement tasques de preparació d’aquesta.

La Unió es posarà en contacte immediatament amb la Delegació del Govern al País Valencià perquè aquestes inspeccions s’ajusten a la lògica i no servisquen per a crear una alarma innecessària entre els agricultors.

Els agricultors realitzen un important esforç econòmic per a ajustar les contractacions laborals a la legalitat que ha de ser justament correspost per part de l’Administració, “en lloc d’assetjar-los i efectuar un desplegament intimidatori de policia i inspectors com si foren delinqüents i no agricultors que volen seguir vivint de la seua activitat en el camp”.

La Unió de Llauradors està a favor del control d’ocupació per a detectar casos d’ocupació submergida en les activitats efectuades en explotacions agrícoles dedicades al cultiu de la vinya, però creu que han de fer-se “amb sentit comú i no de forma indiscriminada com ara”.

Sistema legal, ordenat i socialment responsable de contractació

No s’ha d’oblidar que la Unió porta ja molt temps aplicant un sistema legal, ordenat i socialment responsable de contractació de treballadors temporers, mitjançant la concatenació de les diverses campanyes agrícoles del camp valencià. La Unió indica que una de les premisses que exigeix sempre als empresaris és el pagament dels jornals conforme el conveni en vigor i l’alta en la Seguretat Social. De la mateixa manera presta una atenció i integració social a través d’una fundació creada a aquest efecte com és el cas d’Agricultors Solidaris i posa a disposició allotjaments col·lectius en la comarca perquè s’allotgen els temporers en unes condicions dignes.

Comparteix

Icona de pantalla completa