Diari La Veu del País Valencià
L’oposició critica gastar 1.200 milions en la Ciutat de les Arts i ara privatitzar-la
EFE / València

Aquestes crítiques arriben després que el ple del Consell aprovara hui el ‘Pla de dinamització de la Ciutat de les Arts’, per a estendre el model de gestió públic-privat que tenia l’Oceanogràfic a la resta d’edificis del complex, excepte el Palau de les Arts, a partir de 2014.

La portaveu de Grans Esdeveniments del grup parlamentari socialista, Eva Martínez, ha denunciat que el Consell “lliura definitivament els 1.200 milions d’euros de la Ciutat de les Arts i les Ciències, que hem pagat tots els valencians, a l’empresa privada”.

Martínez ha mostrat la “total oposició del PSPV a la privatització de CACSA” perquè, segons ha argumentat, “hem pagat molts diners públics i és possible que es gestione de forma eficient i eficaç des de l’Administració pública”.

“No hi ha cap necessitat que una empresa externa gestione aquest complex”, ja que, segons ha advertit, “lògicament voldrà obtenir uns beneficis i, per tant, aniran a l’empresa privada i no recauran en els valencians que necessiten més ingressos per a no haver de seguir patint la política de retallades salvatges del Consell”. “Una vegada més el PP torna a demostrar que és incapaç de complir amb els seus objectius sense recórrer a la privatització”, ha lamentat.

Per la seua banda, el portaveu adjunt d’EUPV, Ignacio Blanco, ha lamentat que amb el PP “sempre acaben guanyant els mateixos, i pagant també els mateixos: els ciutadans”.

“Ens hem gastat 1.300 milions d’euros construint la Ciutat de les Arts i les Ciències, un deliri de grandesa del senyor Eduardo Zaplana i del senyor Francisco Camps, per a ara donar el negoci a empreses privades, no sabem molt bé en quines condicions”, ha afirmat.

EUPV ha mostrat el seu rebuig al procés de externalització de CACSA, que en realitat és, segons Blanco, “una privatització encoberta”. El parlamentari d’esquerres ha anunciat que “estaran vigilants perquè es respecten tots els drets dels treballadors de la plantilla”.

Comparteix

Icona de pantalla completa