Diari La Veu del País Valencià
L’OCU promou la primera compra col·lectiva d’energia
La Marea / Toni Martínez

Es tracta d’una iniciativa que cerca “una millor tarifa de llum i gas per a la major quantitat possible d’usuaris”, segons expliquen des de l’organització. Per a açò han creat una plataforma digital en la qual qualsevol persona pot apuntar-se de forma gratuïta i donar poders a l’OCU per a la subhasta del 16 d’octubre i que aquesta accepte l’oferta de la companyia que propose un major estalvi.

Les comercialitzadores, tant de gas com d’electricitat, hauran de licitar en la subhasta per a oferir l’oferta més barata i així “trencar les regles de joc imposades que fan que totes oferisquen tarifes molt similars, amb escassos estalvis per als consumidors i amb molt poca transparència”, expliquen els responsables de la iniciativa.

Una vegada coneguda l’oferta, els consumidors tindran fins a cap d’any per a decidir si l’accepten o no, ja que la inscripció en la subhasta no suposa el canvi de plataforma elèctrica. La companyia, per la seua banda, es compromet a mantenir les condicions econòmiques durant un any.

L’OCU assegura que els espanyols, amb un nivell de renda inferior, paguen més per l’energia que els anglesos, els alemanys i els francesos. A més, ací la factura de la llum ha pujat un 60 per cent des de l’any 2007.

L’organització de consumidors critica també que “des de l’anomenada liberalització de l’any 2003, gens ha canviat, són les mateixes companyies les que es reparteixen el mercat”. En aquest sentit, recorden que les empreses que només comercialitzen i no distribueixen, únicament tenen un 2% de la quota de mercat i la gran majoria d’usuaris (el 70%) té com a comercialitzadora la mateixa companyia que li distribueix l’electricitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa