Diari La Veu del País Valencià
Ferrocarrils ofereix descomptes a escolars i universitaris per a viatjar a València
EFE / València

A més, diferents col·legis i ajuntaments han subscrit convenis amb FGV perquè els seus alumnes o veïns es beneficien de viatges més barats, i els membres de famílies nombroses compten amb una disminució de preus de fins al 50%.

Des de l’1 de juliol, els xiquets de menys de 10 anys viatgen de manera gratuïta en els serveis de TRAM Metropolità d’Alacant i Metrovalencia si van acompanyats d’un responsable, sempre que no se supere el nombre de dos menors per cada títol de transport vàlid.

A més, FGV ofereix descomptes als estudiants de les universitats valencianes que s’acullen el pròxim curs als convenis que l’empresa pública autonòmica té signats amb aquestes institucions educatives, i que el passat curs va permetre que al voltant de 3.000 universitaris tingueren una targeta personalitzada.

En concret, el descompte que s’aplicarà als estudiants d’Universitat d’Estudi General de València, la Politècnica, la Cardenal Herrera CEU i la Catòlica Sant Vicent Màrtir serà del 10% en els bons mensuals.

El 22,5% d’usuaris de Metrovalencia utilitza els dies laborals la xarxa de FGV per motius d’estudis, preferentment per a acudir a alguna de les quatre universitats de la capital del Túria i la seua àrea metropolitana.

Aquesta dada pràcticament es duplica en el cas de les línies 4 i 6 del tramvia, que comparteixen part del trajecte, el de la zona universitària dels campus de la Politècnica i de Tarongers.

Així mateix, FGV manté convenis amb els col·legis del Vedat, a Torrent; Escola Professional Luis Amigó (EPLA), a Godella; i La Masia, a Museros, perquè els seus alumnes viatgen amb descomptes del 25% per la xarxa de Metrovalencia, una mesura a la qual es van acollir més de 300 estudiants el curs passat.

Els ajuntaments de Massamagrell, Paterna, Montcada i Godella també han ratificat els seus acords amb FGV per a beneficiar els estudiants censats en aquests municipis, amb descomptes d’entre un 10 i un 20% per a moure’s per la xarxa de Metrovalencia, que l’any passat van beneficiar vora 500 veïns.

A tots aquests col·lectius cal sumar el de les famílies nombroses, els integrants de les quals poden obtenir bonificacions en FGV d’un 20% per a les de categoria general i d’un 50% per als de categoria especial, sempre que disposen d’una targeta sense contacte personalitzada.

En el primer any de funcionament, un total de 3.280 persones s’han beneficiat dels descomptes existents per a famílies nombroses en la xarxa de Metrovalencia.

Comparteix

Icona de pantalla completa