Diari La Veu del País Valencià
Un restaurant de Conca cuina la millor paella del món a Sueca
EFE / València

El cuiner Julián García ha elaborat, segons els experts que integraven el jurat, “la millor paella del món”, per la qual cosa ha rebut el corresponent diploma i un premi en metàl·lic de 2.500 euros.

En segon lloc s’ha classificat al restaurant Casa Picanterra, de Cullera (Ribera Baixa) que ha obtingut un premi en metàl·lic de 1.500 euros, mentre que el tercer premi s’ha adjudicat el restaurant Cambao, de Miami (Estats Units), que tenia una dotació econòmica de 1.000 euros.

Com a finalistes d’aquest concurs, el més prestigiós del món i celebrat en la considerada ‘ciutat arrossera’, han quedat els restaurants Casa Paella, de Nova Zelanda; Vale Paella, de Tòquio (Japó); El Redolí, del Palmar (València); Restaurant Picasso, d’Hamburg (Alemanya) i Jordi Freecook, de València.

El concurs, que enguany ha arribat a la 53a edició, ha reunit 30 acreditats cuiners de restaurants de tot el món, arribats de Nova Zelanda, Japó, Estats Units, França, Alemanya, Japó i l’Estat espanyol, inclosa una nodrida representació del País Valencià.

Vale Paella, de Tòquio (Japó).

Cadascun dels participants ha elaborat una paella de 15 racions seguint la recepta confeccionada pel comité organitzador i avalada pel Club de Caps de Cuina valencià, que, a més de l’arròs, incloïa oli d’oliva, pollastre, conill, caragols (vaquetes), garrofons, bajoques (ferraura), fesols blancs (tavella), tomaca madura, safrà, colorant, pimentó dolç, sal i aigua.

El jurat, integrat per experts de la gastronomia, ha valorat les paelles segons diversos criteris com la cocció de l’arròs, el gust, el color, la simetria dels ingredients i el punt de socarrat.

Entre les autoritats que han seguit el concurs es trobaven l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo; el diputat en el Congrés per Equo-Compromís, Joan Baldoví, veí d’aquesta població, i el secretari autonòmic de Turisme, Daniel Marco.

Sueca està considerada com la ciutat arrossera de l’Estat espanyol, ja que en el seu terme municipal es conreen unes 5.000 hectàrees, que produeixen unes 35.000 tones anuals d’arròs.

Comparteix

Icona de pantalla completa