Diari La Veu del País Valencià
Protestes contra les retallades en Educació

EFE / València

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic ha mostrat hui el seu rebuig a les retallades en Educació i a l’engegada de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) en un ‘acte simbòlic’ de protesta coincidint amb l’inici del curs escolar en Secundària i Batxiller.

Així ho ha explicat la presidenta de FAPA i portaveu de la Plataforma, Eva Grimaltos, que ha insistit que amb la concentració de hui volen donar a conéixer “la línia de protestes que seguiran durant el curs”.

“Valorem les accions de l’any passat contra les retallades en l’educació pública i la LOMQE i seguirem en la mateixa línia”, ha comentat Grimaltos, que ha participat en la concentració de hui davant l’Institut d’Educació Secundària Ravatxol de la pedania Castellar-Oliveral, a València.

La protesta ha sigut presidida per una pancarta amb el lema ‘Per l’escola pública, més inversió, més qualitat, més valencià, més dignitat’, i segons la Plataforma, ha concentrat unes seixanta persones a les portes del centre, entre els seus membres, pares, mares i alumnes de l’institut.

Durant la protesta Grimaltos ha llegit un manifest en contra de les retallades i a favor de l’educació pública.

La Plataforma ha explicat que havia convocat en tots els instituts una abraçada, envoltant el centre en defensa de l’educació pública.

La portaveu de la Plataforma ha denunciat “les contínues retallades en l’escola pública valenciana per una política estatal i autonòmica” que, al seu judici, pretén “el desmantellament i privatització de l’educació pública”.

Ha assegurat que aquestes retallades i la futura aplicació de la LOMQE, una llei que ha qualificat de “segregadora i autoritària” i que confia que “no s’aprove”, els ha obligat a començar el cursos amb protestes.

Concentració a Elx

“L’escola pública és l’única que garanteix la igualtat d’oportunitats”, ha defensat, alhora que ha explicat que la protesta de hui pretén que tots “es facen una idea de com començarà el curs”.

La Plataforma s’ha adherit a la vaga general en educació, convocada a tot l’Estat espanyol per al pròxim dia 24 per tots els sectors -alumnat, família, docents, personal de centres educatius i universitaris- i en tots els cicles formatius.

Grimaltos ha informat que del 23 de setembre al 13 d’octubre tenen previstes consultes ciutadanes per a informar sobre les retallades i les polítiques educatives del Govern central i entre els dies 2 i 9 de novembre realitzaran marxes educatives, a més de desenvolupar actes informatius i taules de consultes en diferents institucions i organitzacions.

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic està formada per les organitzacions FAPA-València, Escola Valenciana, Cavecova, Faavem, SEPC, BEA, Campus Jove, Sindicat d’Estudiants, Associació de Directors de Primària, Moviments de Renovació Pedagògica, Adide, FAPA-Enric Valor, FAPA-Penyagolosa i València Laica, a més dels sindicats STEPV, CCOO, UGT i CGT.

Comparteix

Icona de pantalla completa