Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de Tavernes aprova abaixar les sancions per infraccions de trànsit
Esta mesura pretén adequar el preu de les multes a la realitat social de Tavernes i, a més, per tal d’evitar sancionar els vehicles on es prohibeix estacionar, està previst posar en marxa una nova senyalització que siga més visible.

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha incorporat a l’Ordenança de Trànsit, Circulació i Seguretat Viària el quadre d’infraccions. Esta ordenança municipal inclou les infraccions de trànsit més usuals i permet la graduació de les sancions segons la gravetat.

La Regidoria de Seguretat Ciutadana, atenent a la situació socioeconòmica de Tavernes, ha assignat unes sancions més adequades a la realitat dels ciutadans i del municipi. L’Ajuntament ha aprovat una baixada important en el preu de les multes per infraccions de trànsit i altres comportaments en la via pública.

Per posarun exemple: estacionar en un lloc prohibit perquè es realitza algun acte tindrà una sanció de 110 euros, mentre que abans era de 200 euros; si la multa es paga abans dels vint dies, hi haurà una bonificació del 50 per cent i la sanció serà de 55 euros.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Llum Sansaloni, ha assenyalat que amb esta mesura es pretén adaptar les sancions a la realitat socioeconòmica dels ciutadans de Tavernes, reforçant la idea que l’Ajuntament no sanciona amb un interés recaptador.

L’ordenança municipal, que regula el trànsit de vehicles en el nucli urbà i en els camins rurals, inclou els diversos actes que s’autoritzen en la via pública. En este sentit, pròximament està previst innovar en la senyalització dels carrers on es prohibeix estacionar, perquè siga més visible i evitar sancionar els vehicles. En tot cas, la Policia Local continuarà col·locant les notes informatives les nits prèvies als actes, perquè els propietaris dels vehicles estacionats els retiren.

Comparteix

Icona de pantalla completa