Diari La Veu del País Valencià
El Consell no construirà el centre d’especialitats de la Foia de Bunyol

RedactaVeu / Bunyol.

La diputada autonòmica d’EUPV, Marina Albiol, ha rebut una resposta per part del conseller Manuel Llombart, en la qual assegura que la Conselleria de Sanitat no construirà el centre d’especialitats previst en la comarca de la Foia de Bunyol-Xiva. “És inacceptable aquest incompliment, quan des de gener de 2008 el responsable de Sanitat de llavors, Manuel Cervera, es va comprometre amb els alcaldes de la comarca en la construcció d’un centre sanitari d’alta resolució amb quiròfan per a realitzar petites intervencions. Ara ni tan sols volen fer un centre d’especialitats. És un engany en tota regla als ciutadans d’aquesta comarca”.

Albiol recorda que aquest centre d’especialitats hauria d’haver-hi estat operatiu enguany. “Els usuaris han de baixar fins a Manises, quan no hi ha transport públic directe i hi ha pobles que estan fins i tot a més d’una hora amb cotxe”, subratlla. Sumen al voltant de 40.000 ciutadans els que es veuen afectats per l’absència d’aquest centre, xifra que augmenta durant l’estiu. “I és intolerable que no hi haja recursos sanitaris públics adequats per a cobrir la demanda d’aquests ciutadans i ciutadanes”, critica la parlamentària.

Esquerra Unida ha anunciat que presentarà iniciatives parlamentàries per a exigir que l’obra s’incloga en els pressupostos de 2014 i s’execute immediatament.

Comparteix

Icona de pantalla completa