Diari La Veu del País Valencià
Implantació de plans de mobilitat i accés sostenible en els centres de treball
RedactaVeu / País Valencià

CCOO PV afirma que el model de mobilitat sostenible, a més de ser beneficiós per al medi ambient, és una opció segura per a la creació d’ocupació i la recuperació econòmica. En el marc d’una política dirigida a la consecució d’una economia sostenible i la generació d’ocupacions ‘verdes’, el sector del transport exerceix un paper fonamental.

Segons la responsable de Medi ambient de CCOO PV, Consuelo Jarabo, açò exigeix invertir en infraestructures de transport sostenible (no sempre cares i que permeten transitar de manera segura caminant o amb bicicleta), en tecnologies de transport verd i, sobretot, en transport públic. “No obstant açò, la política errònia del Govern valencià ha fet contraure un deute desorbitat, amb les seues conseqüents mesures d’austeritat, que constitueixen una barrera infranquejable a aquestes alternatives”, subratlla Jarabo. El sindicat recorda que la mobilitat és un dret, per la qual cosa les autoritats públiques han de defensar un sistema de transport públic barat, segur i accessible.

Malgrat açò, CCOO PV considera que cal prendre mesures que afavorisquen la mobilitat sostenible de la ciutadania i cap als llocs de treball. El sindicat proposa promoure l’ús de vals de transport públic com a components dels convenis col·lectius i els règims de remuneració. A més recorda els treballadors i els seus representants han de participar en l’elaboració dels plans empresarials de mobilitat relatius als desplaçaments laborals.

CCOO PV se suma a la campanya de la Confederació Europea de Sindicats (CES) ‘En marxa per a aconseguir un aire net’ i proposa, com a alternativa a les mesures d’austeritat, l’establiment d’un Programa Europeu de Recuperació que genere un increment de l’un al dos per cent del PIB, els fons del qual financen la modernització dels nostres sistemes públics de transport i la innovació industrial en noves tecnologies de transport no contaminants.

Comparteix

Icona de pantalla completa