Diari La Veu del País Valencià
Costes respon a les necessitats de Tavernes
L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i el regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, van viatjar ahir a Madrid. La primera reunió va ser amb la Directora General de Sostenibilitat de la Costa, Raquel Orts, per tal de reivindicar la regeneració de la platja de la Goleta. La directora general s’ha compromés a regenerar les dunes i continuar reposant arena.

Jordi Juan ha lamentat que Costes no contemple dur a terme cap actuació més com construir espigons o realitzar altres mesures per a donar una solució definitiva al problema de la platja de Tavernes i ha manifestat que “estarem vigilant que es regenere la duna de la platja de la Goleta i que no es quede només en paraules”.

L’alcalde va posar especial interès a reclamar el projecte de laminació i canalització del riu Vaca al seu pas per Tavernes de la Valldigna. Un projecte necessari i urgent per la seua afectació al desenvolupament dels polígons industrials del Pla II, la projecció de nous sectors com Marjaletes-Fontetes i Lepant-Riu, i la legalització del Vergeret.

La Directora General de l’Aigua, Liana Sandra Ardiles, els va informar que esta actuació no és prioritària per al Ministeri. Tanmateix, va assenyalar la intenció de revisar el projecte.

“Lamentem molt profundament que la canalització del riu no estiga en els plans del Ministeri perquè és una infraestructura bàsica per al desenvolupament del municipi. Seguirem reivindicant l’obra i, tal com vam acordar, treballarem en la Confederació per millorar el projecte”, ha assenyalat Jordi Juan.

Cal tindre en compte que retardar les obres de laminació del Vaca impedeix també donar una solució definitiva als greus problemes dels camins del Tancat i la sèquia la Bova.

Comparteix

Icona de pantalla completa