Diari La Veu del País Valencià
Tavernes celebrarà el Dia de l’Arbre amb una replantació
L’activitat es realitzarà el dissabte dia 11 de febrer, en commemoració del Dia de l’Arbre, on els participants podran adoptar un arbre que es plantarà l’any que ve en les muntanyes de Tavernes.

La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Tavernes, amb la col·laboració del Centre Excursionista, Protecció Civil, l’Agrupament Escolta Valldigna, Creu Roja, Policia Local i diverses empreses locals, ha organitzat la tradicional eixida de senderisme i replantació per a repoblar la zona de la Fonteta de la Mina i l’Ull del Bou.

L’activitat, que porta per lema “Repoblem les nostres muntanyes”, està programada per al dissabte 11 de febrer amb l’objectiu de conscienciar els ciutadans de la necessitat de tindre les muntanyes ben poblades, no sols per a evitar l’erosió sinó també per a mantenir la biodiversitat.

“Estes iniciatives serveixen per a recuperar i preservar la nostra natura. Agraïm un any més la participació de tota la gent que hi col·labora, ja siguen les associacions, els voluntaris i tots els ciutadans de Tavernes que contribueixen al repoblament de les nostres muntanyes any rere any”, ha comentat el regidor d’Esports, Josep Llàcer.

En total està previst que es planten al voltant de 800 arbres, entre els quals hi haurà pins, roures, arbocers i carrasques, que proporcionarà l’Ajuntament de Tavernes. També facilitarà les ferramentes per a plantar-los i aigua per a regar-los, però, es recomana els assistents portar picoleta, llegonet i poalet.

A més, els veïns de Tavernes podran adoptar un arbre que cuidaran durant un any i després plantaran en una zona de Tavernes. També es farà una demostració de neteja de la muntanya.

Esta activitat està oberta a tota la població, tanmateix, els menors de 8 anys hauran d’anar acompanyats. L’eixida serà des de la plaça del poliesportiu municipal, a les 9:30 hores, i la tornada està prevista al voltant de les 13:30 hores.

Comparteix

Icona de pantalla completa