Diari La Veu del País Valencià
Els membres de Treballant per la Igualtat es reuneixen a Tavernes
L’objectiu dels 14 pobles del Partit Judicial de Sueca és realitzar accions contra la violència de gènere que es porten avant de forma conjunta, i elaborar un tríptic del protocol a seguir que facilitarà l’atenció i ajuda a les víctimes, que serà igual per a tots els membres del grup.

Les regidories d’igualtat i membres de Treballant per la Igualtat es van reunir ahir amb el magistrat José Luis Mendoza i el responsable de l’oficina d’atenció a la víctima de Sueca, Agustí Sapinya, en l’ajuntament de Tavernes.

Entre les accions que s’han compromés a dur a terme hi ha el reforç de l’acompanyament a les víctimes des de serveis socials, tasca que a Tavernes començarà a funcionar el mes d’abril. Es donarà suport emocional a les víctimes i les ajudaran i acompanyaran, fent un seguiment de la situació de cada una. A més, la idea és engegar tallers de suport entre víctimes i d’ajuda a la posterior reinserció sociolaboral.

Així mateix, s’elaborarà un tríptic del protocol a seguir que facilitarà l’atenció i ajuda a les víctimes, i que serà igual per a tots els membres del grup. Les víctimes de violència de gènere podran saber com actuar en una determinada situació i on acudir. Es tracta d’acostar a la dona els recursos d’atenció a la víctima que existeixen.

A més, duran a terme des de cada municipi una campanya de conscienciació per un llenguatge no sexista durant les falles amb el lema “Vivim les falles amb respecte i emprem un llenguatge inclusiu” i, d’esta manera, implicar-hi tota la ciutadania.

D’esta manera, els 14 pobles del Partit Judicial crearan una xarxa interconnectada que continuarà fent conscienciació i treball durant tot l’any.

Comparteix

Icona de pantalla completa