Diari La Veu del País Valencià
La Policia Local de Tavernes es forma per a millorar l’atenció a la violència de gènere
El curs “Policia local i violència de gènere: la víctima com a centre de la intervenció” va estar impartit per la Diputació de València amb la col·laboració de l’IVASPE.

La Policia Local de Tavernes va assistir al curs de formació amb l’objectiu d’aconseguir conéixer més a fons la problemàtica dels delictes exercits contra la dona, afrontant-los des d’una perspectiva interdisciplinària.

El curs va tindre lloc a Gandia, on la Policia Local de Tavernes va participar en les jornades del Partit Judicial de Sueca, que dirigeix el magistrat del jutjat número 4, respecte a les estratègies d’actuació policial en matèria de violència de gènere.

L’objectiu va estar que els professionals tingueren una visió global dels delictes de violència contra la dona, i no compartimentant, per a millorar la qualitat en l’atenció al ciutadà i a la víctima en concret.

La Regidoria de Seguretat Ciutadana continua la línia de formar els agents i dotar de material adient la Policia Local per tal de facilitar la seua tasca, com els jupetins antibales adquirits recentment.

Pròximament es proporcionaran dos escúters per a facilitar la mobilitat dels policies per Tavernes i platja i s’adquirirà material de comunicació, senyalització de controls i elements d’il·luminació més actuals. A més, s’ha iniciat un procediment de renovació d’armes de foc.

Formació en l’ús de les armes de foc

A més d’este curs de formació, els agents de la Policia Local de Tavernes han actualitzat les seues competències amb la formació en pràctiques de tir. Així, els agents amb arma de foc reglamentària assignada han dut a terme una activitat formativa de pràctiques de tir.

Estes pràctiques anuals resulten necessàries, a més de ser obligatòries segons una ordre autonòmica, perquè els professionals de la seguretat mantinguen els coneixements necessaris d’ús de les armes de foc. Es busca que els policies adquirisquen una sèrie de tècniques eficients en l’ús de l’arma.

Comparteix

Icona de pantalla completa