Diari La Veu del País Valencià
Els col·legis de Tavernes ja han triat el nivell del Programa Educatiu Plurilingüe Dinàmic
Els col·legis de Tavernes ja han triat el nivell del Programa Educatiu Plurilingüe Dinàmic per al pròxim curs 2017-18

L’aplicació d’este nou programa educatiu s’establirà el pròxim curs a partir d’Infantil.

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ja compta amb les dades facilitades pels centres educatius d’Infantil i Primària que establiran un dels tres nivells del Programa Educatiu Plurilingüe Dinàmic a les aules de 3, 4 i 5 anys el pròxim curs.

La proposta té com a objectiu garantir que tot l’alumnat valencià puga assolir el coneixement real de les dos llengües oficials, valencià i castellà i, almenys, una d’estrangera, com l’anglés.

Els centres educatius han proposat quin nivell volen prendre com a punt de partida. El Programa Plurilingüe Dinàmic compta amb 3 nivells: bàsic, intermedi i avançat. Les diferències entre nivells són la distribució d’hores vehiculars en les tres llengües en assignatures no lingüístiques i altres elements de reforç de competència oral. És a dir, quantes hores es fan en anglés, en valencià i en castellà donada la situació sociolingüística de cada entorn educatiu.

A Tavernes de la Valldigna, els col·legis Alfàndec, Divina Aurora, Magraner i Sant Miquel han pres com a punt de partida el nivell avançat, i els col·legis San José Patronat i San José HHDC han triat l’intermedi.

La regidora d’Educació, Bea Ferreres, ha agraït “l’esforç dels centres educatius de Tavernes per implicar-se en este nou programa educatiu que pretén garantir una millor educació als nostres xiquets en les tres llengües”.

A les comarques de València, 374 centres educatius han triat el nivell avançat, és a dir, un 55%. 226 escoles han optat per l’intermedi, un 34%. Finalment, 73 escoles han optat pel nivell bàsic, un 11% del total. En concret, a la comarca de la Safor un 86.3% ha escollit el nivell avançat, i un 13.7% el nivell intermedi.

El calendari d’aplicació comença el curs 2017-2018 i culminarà en la seua implantació al Batxillerat, en 2023.

Comparteix

Icona de pantalla completa