Diari La Veu del País Valencià
Nul l’acomiadament d’un delegat de CCOO en l’ERO de l’IVVSA
RedactaVeu / València

El Jutjat social número 15 de València ha declarat nul l’acomiadament d’un delegat de CCOO en l’ERO de l’IVVSA i condemna a readmetre’l i a pagar-li els salaris de tramitació. Declara, a més, que ha existit frau en la contractació per part de la Generalitat per cessió il·legal de treballadors.

La normativa bàsica laboral protegeix les persones que representen els treballadors en les empreses, perquè puguen exercir la defensa dels drets dels seus companys amb les majors garanties possibles, de manera que no patisquen represàlies per açò.

No obstant açò, el delegat de CCOO va ser inclòs en la llista de persones afectades per l’expedient, encara romanent en actiu en l’empresa persones amb les mateixes funcions i categoria professional. Després de la suspensió d’ocupació acordada en el marc de l’ERO, el delegat va ser acomiadat, segons va exposar l’empresa, per no haver-se renovat la comanda de gestió a la qual deia que estava vinculat el seu treball.

El jutjat determina que, en el marc d’un expedient, els llocs afectats són els de tota l’empresa i no solament determinades línies de negoci. Per tant, les persones que ostenten la representació legal dels treballadors tenen prioritat de permanència a iguals funcions i categoria. Per açò, es declara nul l’acomiadament amb efectes del 27 de novembre de 2012 i es determina la seua readmissió en l’VVSA, o en la Generalitat Valenciana, amb l’abonament de tots els salaris deixats de percebre des d’eixa data.

A més, es declara provat que tot i que aquesta persona havia prestat serveis en diferents empreses que treballaven per a la Generalitat, la seua ocupadora real durant la seua vida laboral ha sigut la Generalitat Valenciana. Per açò, de forma subsidiària, la Generalitat haurà de readmetre-la com a personal laboral indefinit no fix, si aquesta fóra l’opció de l’afectat.

La Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO PV espera que aquesta sentència siga executada de forma immediata i que servisca per a evitar il·legalitats futures, tant en la contractació com en l’execució d’acomiadaments, siguen col·lectius o individuals.

Comparteix

Icona de pantalla completa