Diari La Veu del País Valencià
“Estem convençuts que la instrucció de València no va ser correcta”
EFE / València

L’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol (AVM3J) considera “nul” que la jutgessa rebutge reobrir la investigació de l’accident sense haver-los traslladat les diligències que havien sol·licitat sobre les noves accions demandades per la Fiscalia.

Així s’ha manifestat Beatriz Garrote després de conéixer que la titular del Jutjat d’Instrucció número 21 de València ha desestimat la petició de la Fiscalia de reobrir el cas de l’accident del metro de València del 3 de juliol de 2006, en el qual van morir 43 persones i 47 més en van resultar ferides, per no complir amb els requisits legals.

Segons ha informat hui el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià, la jutgessa creu que la Fiscalia no ha aportat cap argument nou per a reobrir la causa per l’accident de Metrovalencia, com exigeix el Suprem.

“Entenem que és nul que la jutgessa tanque la investigació sense donar trasllat a totes les parts, especialment a nosaltres, que ho havíem sol·licitat explícitament -el passat dia 2-, de quines eren les accions demandades per Fiscalia”, ha afirmat Garrote, qui ha reconegut que la decisió els ha “pillat molt de sorpresa”.

Garrote ha informat que plantejaran “al més prompte possible” que troben nul “que la jutgessa haja pogut donar un dictamen” sense abans haver-los informat de les accions empreses per Fiscalia, a més de “barrejar totes les accions legals per a seguir presentant batalla”.

“Ara més, veient la realitat de com evoluciona la instrucció de Galícia -en al·lusió a l’accident ferroviari de Santiago de Compostel·la del passat 24 de juliol-, estem convençuts que la instrucció de València no va ser correcta i farem tot el possible perquè es reòbriga”, ha apuntat.

Beatriz Garrote ha confessat que la decisió judicial coneguda hui suposa “un pal” per a ells perquè no esperaven que es resolguera “d’aquesta manera i tan prompte”, però ha assegurat que estan “preparats per a superar els obstacles conforme es vagen presentant”.

Comparteix

Icona de pantalla completa