Diari La Veu del País Valencià
La retallada en Pediatria de l’Hospital de Castelló, “una temeritat”
RedactaVeu / Castelló

La diputada d’EUPV Marina Albiol demanarà la compareixença del Conseller de Sanitat, Manuel Llombart, perquè explique la reducció, de quatre a dos, dels torns de guàrdia a la unitat de Pediatria de l’Hospital General de Castelló. “Entenem que no hi ha cap causa real per a disminuir aquests serveis en atenció primària i UCI de Pediatria, i que comportarà una reducció substancial de la qualitat de l’atenció”.

La parlamentària afirma que la reducció dels torns de guàrdia a la unitat de Pediatria és una temeritat i reclama que no es reduïsquen aquests serveis a l’Hospital General de Castelló ja que són tremendament necessaris. “Tot apunta que la reducció portarà a un col·lapse de les urgències pediàtriques. Les quatre guàrdies actuals donen servei a una població d’unes 228.000 persones. Estem davant d’una decisió política molt temerària que no té res a veure amb la millor gestió dels recursos, és simplement una retallada més”.

La diputada afirma que Castelló està patint una onada de retallades practicades pel Consell en la sanitat, “si aquest cap de setmana ens assabentàvem de la reducció de dos hores en l’atenció continuada dels centres, ara hem de patir la reducció de dos torns de guàrdia a la secció de pediatria d’aquest hospital”.

Albiol també vol saber si aquestes retallades s’estenen a altres hospitals de les comarques del nord, com són els de Vinaròs i la Plana, o són mesures ‘ad-hoc’ per al centre hospitalari de Castelló. “Molt ens temem que aquesta pot ser una estratègia molt més ampla de reduir la inversió en sanitat a les nostres comarques. Preguntarem quins seran els canvis en el conjunt dels hospitals per analitzar la situació en el seu conjunt”.

Comparteix

Icona de pantalla completa