Diari La Veu del País Valencià
El PSPV estudia presentar una nova denúncia a la Fiscalia per l’accident de metro
RedactaVeu / València

El PSPV estudia presentar una nova denúncia davant la Fiscalia perquè es reòbriga la investigació sobre l’accident de metro de València. Tal i com han assegurat “respecten la decisió de la jutgessa” després de la decisió de no procedir a la reobertura del cas “per no considerar indicis nous per a la investigació”. Els socialistes valencians s’han mostrat sorpresos per la interpretació que la justícia ha fet d’allò que ells consideren “elements clars que haurien de justificar sobradament la reobertura del cas” i han insistit que, com apuntava la Fiscalia, existien indicis suficients perquè la justícia tornara a examinar totes les proves.

Per açò, i com ha confirmat el portaveu socialista d’Infraestructures en Les Corts, Francesc Signes, “des del PSPV abandonarem ni judicialment ni moralment l’Associació de Víctimes de l’Accident de Metro” i, d’aquesta forma, han sol·licitat en Les Corts la creació d’una nova Comissió d’Investigació “en la qual es depuren totes les responsabilitats polítiques que siguen necessàries i en la qual es duga a terme una recerca a fons de l’ocorregut, com ha succeït amb l’accident de l’Alvia a Santiago”.

De fet, per al diputat socialista ha quedat demostrat en els últims mesos que la UTA sinistrada ja havia patit tres accidents previs al de la tragèdia; que els trens estaven obsolets i que va haver-hi un adreçament en la posició oficial de FGV durant la Comissió d’Investigació “per a evitar que es coneguera la veritat de l’ocorregut”. Davant aquests fets, per a Francesc Signes resulta “imprescindible” que des de Les Corts “es reòbriga el cas i les famílies tinguen la justícia que reclamen”.

Compromís: “Existeixen moltes dades que es van ocultar en el seu moment”

Compromís ha lamentat la decisió del Jutjat d’Instrucció número 21 de València de rebutjar la sol·licitud de la Fiscalia de reobertura del cas de l’accident de metro de València.

Des de Compromís s’esperava que el jutjat acceptara aquesta petició i reobrira el cas, per a investigar aquells documents que no es veieren en la instrucció judicial inicial perquè es van amagar a la llum pública, com són els informes tècnics sobre l’estat real dels trens i en concret el que patí l’accident del 3 de juliol de 2006.

Per a la coalició existeixen moltes dades que es van ocultar en el seu moment i per això, tot i respectar la decisió judicial, se segueix considerant que s’ha d’esbrinar tota la veritat i arribar al fons de l’assumpte per a assenyalar quins foren els responsables.

Compromís ha volgut mostrar el seu suport a les víctimes i familiars després d’aquesta decisió judicial contrària a la seua petició de reobertura del cas. Des de Compromís s’espera que, pese a aquesta decisió, finalment es puga fer justícia en un cas en què ha hagut molts interessos perquè no se sàpiga la veritat i on el Partit Popular ha impedit sistemàticament que es cree una nova comissió d’investigació en Les Corts després de constatar-se la manipulació de les declaracions i l’ocultació de documents en la comissió que tingué lloc en 2006.

Comparteix

Icona de pantalla completa