Diari La Veu del País Valencià
Encara no s’han cobert les places vacants per reducció de jornada
RedactaVeu / València

El sindicat CSI-F urgeix la Conselleria d’Educació a oferir, “sense dilació”, les reduccions de jornada ja aprovades en la pròxima adjudicació de vacants per a interins, que tindrà lloc aquest divendres. La central sindical lamenta que l’Administració no haja tret aqueixes places abans, en “l’anterior adjudicació ordinària o en una extraordinària”. Per no fer-ho ha permés que es produïsca manca de personal en nombrosos centres.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) considera que “no resulta comprensible que una Conselleria que parla d’excel·lència i qualitat dificulte una atenció adequada a l’alumnat i impedisca el normal funcionament del personal i dels centres”. Aquesta situació succeeix perquè, a pesar que les reduccions de jornada de titulars de plaça estan aprovades, Educació no les ha cobert abans de l’inici de curs. De fet, encara no les ha adjudicat.

CSI-F va presentar escrit davant la Conselleria d’Educació la passada setmana per a sol·licitar una adjudicació extraordinària, mesura que no ha aplicat l’Administració. Per aquest motiu la central sindical constreny al fet que incloga en la pròxima adjudicació aqueixes places que sorgeixen per a cobrir les hores que han quedat lliures per reduccions de jornada.

El sindicat explica que “molts dels centres en els quals algun docent ha sol·licitat reducció de jornada pateixen aqueixa falta de personal. La situació s’agreuja en aquells centres en els quals més d’un docent l’ha sol·licitada. Aquesta circumstància s’afegeix a una conjuntura de retallades de plantilles i augments de ràtios d’alumnes, la qual cosa dificulta més si cap el treball dels docents”.

Comparteix

Icona de pantalla completa