Diari La Veu del País Valencià
La Furtiva i Spasmo Teatro, protagonistes de la segona jornada del MIM 2013
RedactaVeu / Sueca

La segona jornada de la 24a Mostra Internacional de MIM centrarà la seua atenció demà dijous en les tècniques escèniques circenses amb què treballa La Furtiva i l’humor gestual i irreverent de Spasmo Teatro.

La companyia castellonenca La Furtiva, una nova proposta poètic-teatral que naix abrigada per la prestigiosa companyia valenciana de teatre de carrer ScuraSplats, presentarà demà a la plaça de l’Ajuntament de Sueca, a les 19:00 hores, les seues Sabates en l’aire. Una senzilla història d’amor entre dos éssers dispars, un sabater ambulant i una trapezista, en la qual es fonen diferents tècniques circenses, des del trapezi, els malabars, les acrobàcies o el clown, fins a la dansa contemporània. Un espectacle on el disseny, l’escenografia i el vestuari han sigut realitzats per Fil D’Aram i que, tal i com destaquen els seus creadors, Joan Raga, Xavier Castelló i Alba Blanco, es presenta com “una metàfora circense sobre l’amor que indaga en com superar les grans incompatibilitats que tenim les persones”.

Per la seua banda, l’humor gestual de Spasmo Teatro, companyia procedent de Castella i Lleó, desplegarà a les 20:30 hores al Centre Municipal Bernat i Baldoví el seu Show Park. Un muntatge que va aconseguir el Premi del Públic al Millor Espectacle en el Festival Internacional Teatro Agosto de Portugal, en el qual es repassa l’absurd món de la nostra existència amb un estil còmic, ple de ritme, música i humor gamberro.

Show Park de la companyia Spasmo Teatro
El programa extraoficial del MIM, el denominat Off-MIM, arranca també demà amb el Projecte RIU (La Ribera), una intervenció comunitària que se situa en el marc del projecte europeu ‘Iceberg’, dirigida a promoure la igualtat entre dones i homes i a prevenir la violència de gènere en el municipi. El Projecte RIU presentarà demà Gènere indefinit, número plural, una sèrie d’accions de teatre invisible sobre la igualtat de gènere en les relacions de parella que es desenvoluparan en diversos espais públics com terrasses de bars, entrades dels teatres, mercat municipal, la porta de l’església o el centre de salut de Sueca. La programació de l’Off-MIM inclou també l’espectacle Tortuga, de la companyia d’Alzira Engrata Teatre, i ja entrada la nit el monòleg de l’humorista Toni de l’Hostal, Figura Mundial.

Comparteix

Icona de pantalla completa