Diari La Veu del País Valencià
Educadors d’educació especial ‘obligats’ a exercir de monitors de menjador
RedactaVeu / València

El sindicat CSI-F denuncia que Conselleria d’Educació ha remès una circular als centres educatius en la qual assigna als educadors d’educació especial tasques de monitor de menjador, una labor que no forma part de les seues funcions. Davant aquest fet, CSI-F ha presentat un escrit a la Direcció general de Centres i Personal Docent exigint la rectificació d’aquest comunicat. El sindicat acusa a Educació de la constant instigació a aquest col·lectiu tant en la regulació dels seus drets com de les seues funcions.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) informa que en l’escrit remès per Educació i signat pel director general de Centres Educatius, Santiago Martí, s’assigna “de manera forçosa i sense negociació prèvia les funcions de monitor de menjador als educadors d’educació especial”. L’escrit cita, en relació als educadors d’educació especial, que “aquest personal té la consideració de monitor de menjador… perquè es desenvolupa dins de la seua jornada laboral i és part de les funcions del seu lloc de treball, no havent de ser incentivat de cap manera”

CSI-F explica que el col·lectiu d’educadors d’educació especial no té obligació legal de desenvolupar aquestes funcions. A més, per a dur-les a terme és necessari posseir una titulació en manipulació d’aliments que els educadors no precisen en els seus llocs. Encara en aquest cas, una suposada aplicació d’aquestes funcions suposaria que els xiquets amb deficiències, tant físiques com psíquiques, deixarien de rebre el tracte específic dels seus educadors. Conselleria pretén que atenguen a la totalitat d’alumnes del menjador, amb la qual cosa minvaria el seu treball amb els de necessitats especials.

La central sindical “no va a permetre que es continuen menyspreant els drets d’un dels col·lectius més castigats per l’actual Consell”. Des de 2008, el sindicat està lluitant perquè queden regulats els drets d’aquest col·lectiu, ja que en l’actualitat les seues condicions laborals no estan fixades, per tant se supediten a la voluntat de Conselleria d’Educació.

Per açò, el sindicat CSI-F ha remès una reclamació per escrit a les conselleries d’Educació i d’Hisenda en el qual exigeix la rectificació en les funcions de monitor assignades als educadors d’educació especial. Entén que constitueixen un abús a un col·lectiu infradotat de mitjans i personal i sobrecarregat de responsabilitat i funcions alienes a la seua comesa.

Comparteix

Icona de pantalla completa