Diari La Veu del País Valencià
Esperen a l’inici del curs per a acabar amb un focus de legionel·la en un centre de Sagunt
RedactaVeu / Sagunt

Des de la Plataforma de l’Educació Pública del Camp de Morvedre volen manifestar que “ens resulta incomprensible entendre com havent-se efectuat un control sanitari durant les vacances estivals, del qual es va obtenir com a resultat la detecció d’un focus de legionel·la al CEIP Ausiàs March, s’haja esperat al fet que l’activitat docent i escolar estiga a ple rendiment per a solucionar-ho”.

L’ajuntament, explica la plataforma mitjançant un comunicat, “com a responsable del manteniment dels col·legis, té la responsabilitat de realitzar la labor de control i prevenció de la legionel·la, així com d’engegar el protocol d’acció convenient en cas d’una detecció positiva”. “Considerem que, en aquest cas, hauria de revisar-se el protocol dut a terme, perquè s’han comés greus errades, sobretot en la cadena d’informació, que han tingut greus conseqüències sobre el normal desenvolupament de les classes lectives del centre”.

De la mateixa manera, la plataforma vol recordar al consistori que també és seua la responsabilitat de supervisar la gestió en la neteja de centres educatius del municipi i “resultaria molt greu que s’haguera retallat també en els pressupostos municipals les partides destinades a la neteja de col·legis. Retallar en aquest àmbit és jugar a la ruleta russa amb la salut dels xiquets i amb tot el col·lectiu docent”.

“Esperem que aquest cas ocorregut al col·legi Ausiàs March de Sagunt, siga un cas aïllat, però molt ens temem que els problemes creixeran si no s’actua de manera immediata per a controlar aquest tema”, asseguren en el comunicat.

Com a exemple esmentar que, a la comarca del Camp de Morvedre, es deu als col·legis i instituts més d’un milió d’euros entre despeses de funcionament, ajudes i beques de menjador, transport o llibres i altres partides.

Per açò “sol·licitem a la regidora d’educació, en primer lloc, que es comprometa en l’exercici de les seues competències municipals i atorgue als problemes de l’ensenyament en el municipi la prioritat que mereixen, començant pel manteniment dels edificis i la supervisió de la correcta neteja i vigilància de salubritat dels mateixos, ja que està en joc la salut de tots i totes; en segon lloc, com ja vam fer en el Consell Escolar Municipal, que es pose a la feina i sol·licite a la Conselleria d’Educació, l’abonament del deute pendent amb els col·legis i instituts del nostre poble i que es comprometen i inicien les obres i infraestructures previstes i necessàries”.

El dia 1 d’octubre la plataforma celebrarà una concentració a les portes dels barracons del col·legi Villar Palasí a les 16:30 hores per a posteriorment desplaçar-se a les portes del col·legi Ausiàs March “per a seguir defensant l’educació pública i de qualitat en el nostre poble”.

Comparteix

Icona de pantalla completa