Diari La Veu del País Valencià
L’AVM3J recorrerà la providència del jutjat n.21
RedactaVeu / València

Al costat d’aquestes diligències, el Ministeri Fiscal havia traslladat al Jutjat n.21 les diligències 302/2013 sobre el possible delicte de fals testimoniatge en la Comissió Parlamentària que va investigar l’accident. I també dimarts passat, Nieves Molina va emetre una providència per la qual retornava al Ministeri Fiscal les DIP 302/2013 al·legant que no hi havia connexitat entre tots dos delictes. Així mateix, en aquesta providència s’acceptava la personació de l’Associació de Víctimes del Metro com a acusació particular en la causa penal.

Amb data dijous 19 de setembre, l’Associació de Víctimes va sol·licitar que se suspenguera el termini de tres dies per a presentar recurs sobre l’acte de no obertura del procediment judicial, ja que amb anterioritat, la AVM3J va sol·licitar tenir accés a la documentació de la causa penal i encara no se li ha proporcionat part dels documents en suport digital.

Al llarg del dia de hui, la AVM3J recorrerà la providència que nega, sense fonamentació alguna, la connexitat entre el possible fals testimoniatge en la Comissió Parlamentària i el possible delicte d’homicidi per imprudència, ja que si es va produir el primer va ser amb l’objectiu d’ocultar el segon.

La AVM3J rebutja de ple “tant l’acte com la providència esmentats per entendre que la Justícia està ometent el nostre dret a conèixer tant si realment es va mentir en la Comissió Parlamentària, com a tots els interrogants que encara hui persisteixen sobre les causes de l’accident de metro, i la falta de mesures de seguretat que ho van fer possible”.

Comparteix

Icona de pantalla completa