Diari La Veu del País Valencià
La falta d’inversió deteriora la vigilància de la presó de Picassent
RedactaVeu / Picassent

El sindicat CSI-F denuncia la falta d’inversió i l’abandó del manteniment dels sistemes de vigilància i control del centre penitenciari de Picassent. Eines bàsiques de seguretat com els escàners d’entrada, tan qüestionats últimament pels enregistraments a l’ex tresorer del PP, són “insuficients”, i molts d’ells no detecten, per la baixa potència dels aparells, peces soltes de telèfons mòbils o microcàmeres que després els presos munten.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) assenyala, a més, que els inhibidors instal·lats de telefonia han deixat de funcionar per falta de manteniment, la qual cosa ha provocat que, a dia de hui, els presos disposen en la gran majoria de la presó, ja no de cobertura telefònica, sinó fins i tot de xarxa d’internet amb abast 3G.

El sindicat ha presentat un escrit a Institucions Penitenciàries informant que no acudirà a les festes de la Mercè, patrona dels empresonats, que se celebra dimarts que ve. CSI-F explica que deixa d’assistir en protesta pel greu estat d’abandó de la seguretat en el qual es troba la presó. La falta absoluta d’inversió en el centre, ja no en la instal·lació de nous sistemes de seguretat, sinó en el manteniment bàsic dels existents, ocasiona que la presó manque de les mesures de prevenció i vigilància suficients per a garantir la seguretat de funcionaris i presos.

La central sindical alerta que a aquests greus fets s’afegeix la urgent necessitat de funcionaris que, des de fa un any, ha provocat que la presó es trobe sota mínims de personal sense que la direcció prenga cap mesura. Aquest estiu hi ha hagut mòduls amb fins a 150 presos vigilats únicament per un funcionari. Açò suposa un enorme perill, tant per als treballadors com per a la seguretat dels mateixos presos. Malgrat aquestes dades, Institucions Penitenciàries porta dos anys sense convocar cap plaça i les plantilles segueixen decreixent per les jubilacions i baixes que queden sense cobrir per falta de personal.

El sindicat CSI-F exigeix al director del Centre Penitenciari de Picassent que assigne el pressupost econòmic per a solucionar els greus problemes de seguretat que té el centre per falta de manteniment. La mala gestió ha provocat que caríssims equips de seguretat hagen deixat de funcionar per falta de manteniment i inversió. De la mateixa manera, insta Institucions Penitenciàries a convocar places d’ocupació pública per a evitar que l’escassetat de personal genere problemes dramàtics a les presons de l’Estat.

Comparteix

Icona de pantalla completa