Diari La Veu del País Valencià
Familiars i amics d’alts càrrecs, enxufats a l’Escola d’Idiomes
RedactaVeu / València

La coalició realitza aquestes acusacions i afegeix que “tots els anys, per a poder matricular-se en els cursos de les llengües més demandades, sobre tot anglés i també alemany, l’EOI de València realitza un sorteig d’accés, en què, segons ha pogut saber Compromís, són excloses les places que ja han estat atorgades prèviament als ‘enxufats’ “.

La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, assevera que ha tingut coneixement que “açò s’ha institucionalitzat de tal manera que al mes de juliol l’Inspector de les Escoles Oficials d’Idiomes de València i un representant de l’Ajuntament remeten personalment al centre llistats de persones a les quals se’ls atorga una plaça abans del sorteig d’accés que es realitza al setembre”.

“La gent ‘enxufada’ -prossegueix- la coneixen a l’Escola Oficial com els ‘elèctrics’ i així arriba a figurar en les carpetes que contenen els llistats remesos per la Generalitat i l’Ajuntament”.

“Màfia institucionalitzada”

“Estem davant d’una màfia institucionalitzada que estafa milers de valencians i valencianes que volen cursar estudis a l’Escola pública i no poden accedir per l’escassetat de places. Ara entenem perquè el govern del PP, dins de la seua política de retallades, ha renunciat a construir la nova EOI de València. Si ja poden col·locar els seus familiars i amics a l’antiga no necessiten posar en marxa una altra més gran. El PP no deixa d’atacar el públic i alabar la gestió privada, però ja veiem que no tenen cap objecció a acaparar irregularment les places de l’Escola pública”, afegeix.

Comparteix

Icona de pantalla completa